Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Iznācis Monikas Zīles jaunākais darbs Naktsgrāmata

Izdevniecība Latvijas mediji laidusi klajā latviešu rakstnieces, publicistes un žurnālistes Monikas Zīles jaunāko darbu Naktsgrāmata. Šī ir viņas dāvana pašai sev un lasītājiem 80. dzimšanas dienā, informēja izdevniecības pārstāve Maija Hvorostjanaja.

Autore jaunajai grāmatai devusi apakšvirsrakstu Pamodinātu atmiņu balsis. Personiski, izjusti, emocionāli un arī humoristiski iekrāsoti stāsti lasītāju pavada ceļā no Monikas Zīles agrās bērnības līdz pat šodienai, ievijot stāstos mūžā sastaptos līdzcilvēkus.

"Monikas Zīles stāstiem piemīt brīnumains valdzinājums. Lasītāju sagūsta ne vien valodas brīvais un bagātīgais plūdums, bet tieši tikpat cieši – vērīgais, humora un optimisma piesātinātais dzīves skatījums. Naktsgrāmata ir autores atmiņu stāsti – spridzīga latgaliska kolorīta piepildītās bērnības un jaunības ainas, aktīvā darba gados piedzīvotie notikumi, tuvāku vai svešāku līdzcilvēku uzticētie personiskie pārdzīvojumi.

Katra epizode vienlaikus atklāj laikmetu, kurā tā piedzīvota, un Monikas Zīles apbrīnojami precīzi novēroto un raksturoto cilvēka nemainīgo iedabu. Bērnības garšas un neaptveramie raduraksti, romantika un mistika, staigājošs slīkonis un viena vakara līgavainis Maskavā – gribi tici, gribi netici, bet it viss ir balta vai, pareizāk sakot, – raibu raibā patiesība, tik intriģējoša, ka ne atrauties," raksturo rakstniece Jana Egle.

Monika Zīle (1941) – ražīga rakstniece, ilggadīga publiciste, žurnāliste, redaktore, pieprasīta dramaturģe un scenāriste, četrkārtēja AKKA-LAA Autortiesību bezgalības balvas laureāte. Romāns Pati sev māsa 2010. gadā saņēma Lielo lasītāju balvu kā publiskajās bibliotēkās visvairāk lasītais darbs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja