Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Iznākusi Rasas Bugavičutes-Pēces un Sanda Pēča Ziemassvētku grāmata bērniem Puksītis

Izdevniecība Latvijas mediji laidusi klajā latviešu dramaturģes Rasas Bugavičutes–Pēces un aktiera Sanda Pēča grāmatu bērniem Puksītis. Grāmatas māksliniece Liene Vilmane.

Ezītis Puksītis dzīvo Melleņu ieplakā kopā ar mammu un tēti. Viņam ir draugi, klasesbiedri un kaimiņi, ar kuriem kopā gatavoties Ziemassvētkiem. Tā Puksītim rodas daži jautājumi par piparkūkām, karstā dzēriena recepte, svētku dekorācijas un jaunas zināšanas par sirsnīgo kopābūšanas lietu.

"Puksītis jau zina, ka Ziemassvētki nav par dāvanām, bet gan par visu labo kopā būšanu, un tomēr ir kaut kā ārkārtīgi forši un jauki domāt, ka tu varētu pārsteigt tos, kas tev ir īpaši mīļi. Tāpēc ežulis šogad ir izlēmis sagādāt visiem dāvanas."

Rasa Bugavičute-Pēce ir pierādījusi sevi kā atzītu un talantīgu dramaturģi, mākslinieci, rakstnieci un dziesmu tekstu autori. Viņas rakstu darbos vienmēr atspoguļojas talants veidot stāstu, kāpināt sižetu un aizraut lasītāju – arī ar sociāli asām tēmām. Rasas darbi tiek iestudēti vadošajos Latvijas teātros, uzņemti kino un iedzīvināti masu pasākumos. Saņēmusi vairākus apbalvojumus, tai skaitā Liepājas Kultūras balvu, Starptautisko Jāņa Baltvilka balvu, Spēlmaņu nakts balvas un citas.

Sandis Pēcis ir Liepājas teātra aktieris, Puksīša (visu tēlu, kas nav mazsvarīgi :D) radiobalss, kā arī filmējies vairākās spēlfilmās un seriālos, piemēram, Dvēseļu putenis, Enģeļu iela 9. Pelnrušķītes mantojums, Svešā seja. Viņš ir viens no t.s. Klaipēdas kursa absolventiem, saņēmis Spēlmaņu nakts balvu kā Jaunais skatuves mākslinieks 2011./2012.g. Un vēl, kas būtiski - pirmais un galvenais Rasas ideju un darbu vērtētājs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja