Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Klajā nācis Ilzes Graudiņas romāns Šeit nav nekāda bēdu leja

Izdevniecība Latvijas mediji laidusi klajā latviešu žurnālistes un psiholoģes Ilzes Graudiņas romānu Šeit nav nekāda bēdu leja Vāka māksliniece Aija Andžāne.

Ir vēls rudens 21. gadsimta sākumā, un praksē vārdā nesauktā psihiatriskajā slimnīcā ierodas psiholoģijas studente Helga. Jaunā sieviete ir apņēmības pilna palīdzēt slimnīcas pacientiem un pierādīt, ka vieta, kurā viņi nokļuvuši, nav vis nedzēšams zīmogs un bēdu leja, bet gan ceļš uz atveseļošanos un sevis pieņemšanu. Taču, risinot klientu dzīves un psiholoģiskos sarežģījumus, Helgai nāksies konfrontēt arī pašai savus sāpīgos punktus – attiecības ar vecākiem un Eiženu, kurš gatavs būt Helgas bruņinieks baltā zirgā. Bet ja nu viņai nepieciešams jātnieks melnā rumakā?..

"Ilzes Graudiņas grāmata ir notikums, kad autore lasītāju izvadā ne tikai pa savās domās iestigušu, sasirgušu cilvēku prātiem, bet liek atskārst, ka, ieklausoties citos, iespējams saprast arī sevi. Klausoties – sadzirdēsi!" rakstniece, Laima Kota.

"Psihiatriskās slimnīcas vide laikmeta griežos un kaislīga psiholoģijas studente savā pirmajā praksē – šī tikšanās paver lasītājam iespējas iegremdēties ēnas valstībā un pieskarties pacientu dzīvesstāstiem, bet arī iznirt gaismā un kopā ar jauno sievieti piedzīvot nozīmīgu emocionālo saikņu veidošanos. Un izsekot grāmatas varoņu emocionālajiem pārdzīvojumiem viņu dzīves pieredzes līkloču kontekstā, iegūt dziļāku izpratni par dažādu traucējumu izcelsmi, izpausmēm un atveseļošanās procesu. Grāmatas autore ir psiholoģe, psihoterapijas speciāliste, tādēļ romāns ir gan cilvēciskas, gan profesionālas pieredzes caurausts, abas puses – pacienti un profesionāļi – ir cilvēki, kurus vieno sāpes un cerības, ilūzijas un atklāsmes, bailes un mīlestība, mūsu cilvēciskā daba, psiholoģe, psihoterapijas speciāliste Indra Majore-Dūšele."

Ilze Graudiņa (Akmene, 1968) dzimusi juristes un autobraucēja ģimenē, publicējas kopš 20. gadsimta 90. gadu vidus. Pirmais romāns Papīra debesis, audekla zeme (apgāds Karogs) ieguvis trešo godalgu žurnāla Karogs un R. Gerkena ceturtajā romānu konkursā.

Grāmata izdota ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja