Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Klajā nākusi Ineses Zanderes grāmata bērniem Kamoliņš un kastīte ar Ernesta Kļaviņa ilustrācijām

Sagaidot Ziemassvētkus, bērnu grāmatu izdevniecība Liels un mazs sagādājusi jaunu bilžu grāmatu mazākajiem lasītājiem – Kamoliņš un kastīte.

Rakstnieces Ineses Zanderes un mākslinieka Ernesta Kļaviņa kopdarbā Kamoliņš un kastīte divi "ģeometriski varoņi" – Aplis un Taisnstūris rotaļājas kā divi bērni. Viņu spēlē, kurā abi mazliet cenšas viens otru pārspēt, piedalās visa apkārtējā pasaule, jo abi draugi saskata šīs figūras – apli un taisnstūri – dažādos priekšmetos un pat tik "neģeometriskā" būtnē kā kaķis. Kopā ar viņiem šo pasaules izziņu var veikt arī bērni, un turpināt to paši, vērojot, pētot un atdarinot lietas ap sevi.

Grāmatas veidolu grafiskais dizainers Artis Briedis veidojis, paturot prātā, ka tā domāta pašiem jaunākajiem lasītājiem – grāmatai ir mazajām rociņām ērts formāts, noapaļoti stūri, kā arī izvēlēts biezāks iekšlapu papīrs.

Inese Zandere ir viena no pieredzējušākajām bērnu literatūras autorēm, kas prot izvēlēties bērnu attīstībai svarīgas tēmas un iemiesot tās spilgtos tēlos (piemēram, grāmatu, animācijas filmu un attīstošo grāmatu projektā Lupatiņi, bērnu veselībai un drošībai veltītajos dzejoļu krājumos “Līze Analīze” (saņemta LALIGABA 2004) un Bērns, kas neiekrita, cilvēka aiziešanu un piemiņu skarošais stāsts Divas Almas (LALIGABA nominācija 2021) u.c.

Mākslinieks Ernests Kļaviņš plaši pazīstams ar zīmējumiem un karikatūrām Latvijas presē, agrāk – laikrakstā Diena, pašlaik iknedēļas žurnālā Ir, taču viņa mākslā sastopama arī glezniecība, animācija, datorgrafika, skulptūra un eksperimenti autortehnikās. Bērnu grāmatu ilustrācijā Ernests Kļaviņš prot vienlīdz spilgti un rotaļīgi lietot gan krāsu, gan līniju, gan asprātību un pārsteigumu. Nesen izdevniecībā Liels un mazs iznākusi arī viņa ilustrētā Juliana Tuvima dzejas izlase Pans Trallalnieks Māra Salēja atdzejojumā no poļu valodas.

Grāmatas izdošanu atbalstījis Valsts kultūrkapitāla fonds.

Liels un mazs Ziemassvētku veikals Grāmatu istaba galerijā Istaba, Kr. Barona ielā 31B, darbojas līdz gada nogalei, darba dienās un sestdienās no 12 līdz 18.

Izdevniecības Liels un mazs grāmatas par vislabāko cenu iespējams iegādāties arī izdevniecības mājas lapā www.lielsmazs.lv, kā arī visos lielākajos grāmatu veikalos Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja