Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Rīgas filmu fonda līdzfinansējums piešķirts trim ārvalstu filmām

Rīgas filmu fonda ārvalstu filmu uzņemšanas konkursa līdzfinansējumam apstiprināti trīs ārvalstu filmu projekti – komēdija Neredzamā cīņa, vēsturiskā drāma Ebrejs un daudzsēriju spēlfilma Sisī, kas vēstīs par Austroungārijas ķeizarieni Elizabeti, informēja RD pārstāvji.

Konkurss tika izsludināts 1. martā, un tajā saņemti 15 pieteikumi par kopējo līdzfinansējuma pieprasījuma summu 2 799 552 eiro, paredzot kopsummā Latvijā un Rīgā tērēt 13 726 532 eiro.

Apstiprinājumu līdzfinansējuma līguma slēgšanai ar Rīgas pašvaldību saņēma: 

  • SIA White Picture kopražojums Neredzamā cīņa, kas taps sadarbībā ar Homeless Bob Production (Igaunija), ar līdzfinansējuma intensitāti 20% no izmaksām Latvijā. Tā ir kungfu komēdija, kas norisinās PSRS 1973. gadā, automehāniķim kļūstot par mūku un svēto. Filmēšana Latvijā ir plānota no 2021. gada jūlija līdz oktobrim, filmējot Rīgā.
  • SIA Ego Media kopražojums Ebrejs, kas taps sadarbībā ar Motor Film Studio (Krievija), ar līdzfinansējuma intensitāti 20% no izmaksām Latvijā. Tā ir vēsturiska drāma, kas risinās PSRS Ukrainā 1946. gadā, un izseko nenoskaidrotu slepkavību sēriju. Filmēšana Latvijā ir plānota no 2021. gada maija līdz augustam, filmējot  Rīgā, Kandavā, Kuldīgā, Liepājā un kinopilsētā Cinevilla.
  • SIA Cinevilla Films pieteikums Sisī, kas taps sadarbībā ar Story House Pictures (Vācija), ar līdzfinansējuma intensitāti 20% no izmaksām Latvijā. Latvijā tiks filmēta daudzsēriju spēlfilmas pirmā sezona. Tas ir pieaugšanas stāsts par Austroungārijas ķeizarieni Elizabeti, kas bērnībā, kā arī mūsdienās biežāk saukta par Sisī, un nu jau kļuvusi par Austrijas un Austroungārijas kultūras ikonu. Filmēšana Latvijā ir plānota no 2021. gada maija līdz augustam, filmējot gan Rīgas kinostudijā, gan Vecrīgā, Rundāles pilī, Kuldīgā, Krimuldā un Gaujas Nacionālajā parkā.
     

Kopējais triju apstiprināto filmu projektu plānotais atbalstāmo izmaksu budžets, ko paredzēts tērēt Rīgā un Latvijā, ir 5 345 693 eiro.

2021. gada konkursa plānotā Rīgas pašvaldības līdzfinansējuma summa ir 800 000 eiro. Tā kā martā saņemto pieteikumu kopējais līdzfinansējuma pieprasījums pārsniedz konkursa plānoto summu, konkursa vērtēšanas komisija pārtrauc tālāku pieteikumu pieņemšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja