Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Aika Karapetjana filma Sema ceļojumi jau drīzumā skatāma Latvijas kinoteātros

Filma Sema ceļojumi pirmizrādi piedzīvos ceturtdien, 8. septembrī, kinoteātrī Splendid Palace. Savukārt pirmdien, 5. septembrī, kinoteātrī Splendid Palace norisinājās melnās komēdijas Sema ceļojumi preses konference, kurā piedalījās režisors Aiks Karapetjans, galvenais producents – studija Mistrus Media, Inese Boka-Grūbe un Gints Grūbe, aktieri Laura Siliņa un Juris Bartkevičs, mākslinieks Jurģis Krāsons un dzīvnieku koordinatore un trenere Daina Matskina.

"Filmā Sema ceļojumi gan žanriski, gan no filmēšanas procesa viedokļa esmu īstenojis to, ko līdz šim man nebija izdevies izdarīt nevienā citā filmā. Galvenajā lomā – ārzemnieks, atzīts beļģu aktieris Kevins Jansens, viss filmēšanas process – pilnīgi neurbānā vidē. Es nekad neko nebiju filmējis ārpus pilsētas. Turklāt aktieru rindās šoreiz bija arī dzīvnieki, kas visu filmēšanas procesu padarīja vēl aizraujošāku. Filmēšanas komanda ieguldījusi daudz spēka un līdzekļu, lai filma vizuāli būtu ļoti skaista un baudāma," stāsta režisors Aiks Karapetjans.

"Komēdija ir viens no visgrūtākajiem žanriem, to mēs varam secināt, arī skatoties uz latviešu filmām, kas tiek dēvētas par komēdijām. Bet tieši šajā gadījumā, man šķiet, vistuvāk patiesībai būtu tas, ko parasti Eiropas Kinoakadēmijas balvā nominē komēdijas žanram. Sema ceļojumi ir pasaka pieaugušajiem, un visu tās kvalitāšu dēļ ir sanākusi īsta Eiropas komēdija. Manuprāt, šī ir filma, kādas Latvijā vēl īsti nav bijis. Mūsu uzdevums bija lauzt priekšstatu par to, kas tad īsti ir komēdija. No profesionālā un kvalitātes viedokļa tas ir ļoti nopietns un grūts uzdevums visai komandai – radīt filmu, kura nav tāda "filma-viendienīte". Un tas, ka filma jau pandēmijas sākumā pasaules pirmizrādi piedzīvoja Amerikas lielākajā žanra filmu festivālā Fantastic Fest Teksasā, Ostinā, un vēl aizvien tiek izrādīta dažādos Eiropas žanra un ne-žanra kinofestivālos, apliecina, ka stāsts ir pietiekami konvertējams. Turklāt šī ir pavisam citāda Aika filma, nekā ierasts redzēt līdz šim," norāda producents Gints Grūbe.

'Beļģu aktieris Kevins Jansens ir augstas raudzes profesionālis, viņš visu dara ātri un precīzi, un uz pirmo. Un tad pretī viņam biju es, kas filmējās pirmo reizi. Kevinam nebija svarīgi, kura reize tev tā ir, viņš dara savu darbu, un attiecīgi – tiec līdzi. Tev jāķer un jāredz, tā ir mācīšanās un strādāšana reizē. Vispār tas kino filmēšanas process – to ir ļoti grūti ar kaut ko salīdzināt, tā bija absolūti pirmreizīga pieredze. Šeit visi zināja, kas jādara, kur viņi atrodas un kā tas strādā," atklāj aktrise Laura Siliņa, kurai filmēšanās filmā Sema ceļojumi bija debija kino.

Filma Sema ceļojumi pirmizrādi piedzīvos 8. septembrī kinoteātrī Splendid Palace. Tā stāsta par ārzemnieku Semu, kurš dodas uz kādu nomaļu Eiropas vietu meklēt savu tēvu. Tomēr meklējumi ieved viņu pasaulē, kādu viņš nav iepriekš pieredzējis. Negaidītu situācijas pavērsienu rezultātā Sems nonāk kādas zemnieku ģimenes gūstā, no kurienes viņu, kā izrādās, var glābt tikai mazs sivēns.

Galveno lomu atveido Eiropas kino populārais beļģu aktieris Kevins Jansens, kurš filmējies tādās Eiropā un pasaulē pēdējos gados zināmās filmās kā režisores Koralijas Feržē Atriebība un Kristiana Volkmana Slepenā istaba, kas iepriekš demonstrētas arī Latvijas kinoteātros. Pārējās lomas atveido Laura Siliņa, Aigars Vilims, Juris Bartkevičs un Normunds Griestiņš. Filmas operators ir Jurģis Kmins, galvenais mākslinieks – Jurģis Krāsons, grima māksliniece – Maija Gundare, kostīmu māksliniece – Liene Dobrāja, producenti – Gints Grūbe un Inese Boka-Grūbe.

Līdz šim filma jau piedzīvojusi pirmizrādi Amerikas lielākajā žanra filmu festivālā Fantastic Fest, tāpat izrādīta arī Ostendes filmu festivālā (Belģija), Briseles Starptautiskajā fantastisko filmu festivālā (Beļģija), Starptautiskajā filmu festivālā Kosmorama (Norvēģija), Taipejas filmu festivālā (Taivāna), Stambulas filmu festivālā (Turcija), Klīvlendas Starptautiskajā filmu festivālā (ASV) un Hāpsalu šausmu un fantāzijas filmu festivālā HOPFF (Igaunija). Vienlaikus filma Sema ceļojumi izpelnījusies arī ietekmīgā televīzijas tīkla HBO Europe ievērību – tas iegādājies filmas demonstrēšanas tiesības, tādējādi apliecinot latviešu filmas kinematogrāfisko un saturisko vērtību.

Filmu pasaulē izplata dāņu kompānija LevelK. Sema ceļojumi ir Latvijas un Beļģijas kopprodukcijas filma, ko veido Latvijas filmu studija Mistrus Media un Beļģijas kompānija Polar Bear.  Filmas veidošanu atbalsta Latvijas Nacionālais kino centrs, Valsts kultūrkapitāla fonds un Beļģijas fonds Tax Shelter. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja