Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Ansī animācijas festivāla galvenajā konkursā iekļauta Ginta Zilbaloža filma Straume

Svētdien, 9. jūnijā, Francijas pilsētā Ansī/Annecy sākās Eiropā nozīmīgākais starptautiskais animācijas festivāls, kura ietvaros tradicionāli notiek arī vērienīgais filmu tirgus MIFA (Marché international du film d’animation d’Annecy). Šogad festivāla galvenajā konkursā iekļauta Ginta Zilbaloža pilnmetrāžas filma Straume, filmu tirgū strādās Latvijas Animācijas asociācija un vairāku filmu studiju pārstāvji ar dažādiem topošajiem projektiem.

Ansī starptautiskais kinofestivāls (šogad – no 9.06. līdz 15.06.) jau vairāk nekā 60 gadus ir viens no pasaulē nozīmīgākajiem animācijas forumiem, šogad festivāla programmas atlasei pieteiktas vairāk nekā 3400 filmas no visas pasaules, tāpēc konkurence par iekļūšanu Ansī konkursos ir īpaši sīva. Režisora Ginta Zilbaloža filma Straume/Flow, kas pasaules pirmizrādi piedzīvoja nesen maijā, Kannu kinofestivāla konkursā Un certain regard, Ansī festivālā atlasīta galvenajam pilnmetrāžas filmu konkursam, kurā iekļautas 12 filmas no Eiropas, Austrālijas, Japānas un Ķīnas. Pirmais Straumes seanss ieplānots 10. jūnijā 18.30, sekos vēl septiņi seansi visa festivāla laikā dažādās kinozālēs.

Baltijas kontekstā piebilstams, ka Ansī konkursos šogad Igauniju pārstāv divas īsfilmas no Igaunijas Mākslas akadēmijas oficiālajā konkursā Graduation Films un minūti garš mākslinieka Sandera Joona darbs konkursā Commissioned Films, bet Lietuvas filmu šogad Ansī konkursos nav. Toties visas trīs Baltijas valstis izvietojušās blakus stendos filmu tirgus MIFA D hallē, Latvijas stendu ar Nacionālā Kino centra atbalstu organizē Latvijas Animācijas asociācija (LAA).

Ansī festivāla starptautiskais filmu tirgus MIFA (11.-14.06.) regulāri pulcina vairāk nekā 4000 akreditētu animācijas profesionāļu, Latviju filmu tirgū MIFA pārstāvēs producenti un režisori no vairākām filmu studijām – Atom Art, Dream Well Studio un Trickster Pictures, Tritone Studio, Studija Kokles, Ego Media. Vairākās no šīm studijām top pilnmetrāžas animācijas filmas – piemēram, izplatīšanas aģentiem MIFA filmu tirgū tiks prezentēta režisora un mākslinieka Kārļa Vītola topošā filma Ziemeļu zvaigzne/The Northern Star un režisoru Raita Ābeles un Laura Ābeles filma Dieva Suns/Dog of God, bet studija Atom Art festivālā strādās ar topošajām filmām dažādos formātos – režisora Edmunda Jansona pilnmetrāžas filmu Laimīgie/Born Happy, īsfilmu Brīvais nobrauciens/Freeride In C un seriālu Oskara lietas/Hello, Oscar! un režisores Zanes Oborenko smilšu animācijas filmu Iemīlējies Kafka/Kafka. In Love.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielo kapu metu konkursā nolemj nepiešķirt pirmo vietu

Lielo kapu metu konkursa starptautiskā žūrija atzinusi, ka neviens no pieciem iesniegtajiem darbiem nav izstrādāts tādā kvalitātē un gatavības pakāpē, lai varētu atzīt, ka ir iegūta spēcīga ideja L...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja