Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Februāra beigās notiks ASV neatkarīgo filmu festivāls

No 28. februāra līdz 1. martam Kino Kults, ASV vēstniecība Latvijā un kinoteātris K. Suns rīko jau otro ASV neatkarīgo filmu festivālu (US Independent Film Festival), kurā skatītājiem būs iespēja izbaudīt ASV neatkarīgā kino darbus, kas līdz šim Latvijā uz lielā ekrāna nav bijuši skatāmi, informēja festivāla rīkotāji.

Šī gada festivālā skatāmo filmu vienojošā tēma ir dažādība (diversity), īpaši ņemot vērā faktu, ka februāris ASV tiek atzīmēts kā Black History Month. Tam par godu festivālā tiks izrādītas tādas filmas kā izcilā režisora Spaika Lī 1989. gada veikums Do the Right Thing, filmas Mēnesgaisma (Moonlight) režisora Berija Dženkinsa jaunā filma If Beale Street Could Talk, kā arī Džona Singltona 1991. gadā tapusī Boyz n the Hood.

Festivālā kopumā tiks izrādītas sešas filmas, un ieeja uz visiem festivāla seansiem ir bez maksas. Filmas tiks izrādītas angļu valodā ar sinhrono tulkojumu latviešu valodā.

 

Festivāla programma:

28.02. plkst. 18.30 If Beale Street Could Talk (2018, rež. Berijs Dženkinss)

Festivāla atklāšanas filma būs režisora Berija Dženkinsa (Moonlight) veidotā drāma If Beale Street Could Talk. Filma ir balstīta uz Džeimsa Boldvina romāna ar tādu pašu nosaukumu un stāsta par kādu jaunu sievieti (uzlecošā zvaigzne Kiki Leina), kura cenšas attaisnot savu nepatiesi apsūdzēto iemīļoto, kurš ir arī viņas gaidāmā bērna tēvs. Redžīna Kinga par savu darbu šajā filmā, atveidojot galvenās varones māti, saņēma Oskara balvu kā labākā otrā plāna aktrise.

Biļetes: http://kinokults.lv/beale-street

 

28.02. plkst. 21.00 Boyz n the Hood (1991, rež. Džons Singltons)

Nu jau par klasisku veikumu dēvējamā 1991. gadā tapusī pieaugšanas drāma Boyz n the Hood stāsta par trīs draugiem, kuri pavada jaunību un cīnās par savu vietu dzīvē Losandželosas dienvidu rajonā. Filmas režisors un scenārija autors Džons Singltons, kurš pagājušajā gadā devās mūžībā, stāstam iedvesmu smēlās savā un draugu jaunības pieredzē. Filma tika nominēta divām Oskara balvām (Labākais režisors, Labākais oriģinālscenārijs), kā arī sagādāja pirmo nopietno lomu Kubam Gudingam junioram, kā arī pašu pirmo lomu reperim un aktierim Ice Cube.

Biļetes: http://kinokults.lv/boyz

 

29.02. plkst. 14.00 Booksmart (2019, rež. Olīvija Vailda)

Aktrises un režisores Olīvijas Vaildas debijas pilnmetrāžas filma, komēdija Booksmart stāsta par divām labākajām draudzenēm (Ketlina Dīvere un Bīnija Feldstīna), kuras vidusskolas pēdējā vakarā nu ir beidzot apņēmušās kārtīgi ballēties, kam mācību laikā nebija vaļas. Filma tiek dēvēta par viena no asprātīgākajām pēdējā laika vidusskolas komēdijām, kā arī bieži tiek salīdzināta ar citu vidusskolas komēdiju Superbad — tikai ar tādu atšķirību, ka šoreiz tā kārtīgi izpriecāties var meitenes.

Biļetes: http://kinokults.lv/booksmart

 

29.02. plkst. 16.30 The Peanut Butter Falcon (2019, rež. Tailers Nilsons, Maikls Švarcs)

Tailera Nilsona un Maikla Švarca piedzīvojumu filma The Peanut Butter Falcon stāsta par kādu jaunu vīrieti, kuram ir Dauna sindroms un kurš aizmūk no aprūpes centra, lai īstenotu savu sapni — kļūt par profesionālu cīkstoni. The Peanut Butter Falcon iedvesmu ir smēlusies labi zināmajos Haklberija Fina piedzīvojumos, kā arī galvenās lomas atveidotāja Zaka Gotsagena pieredzē, kuru pašu allaž ir interesējusi aktiermāksla.

Biļetes: http://kinokults.lv/peanut-butter

 

1.03. plkst. 14.00 Waves (2019, rež. Trejs Edvards Šulcs)

Treja Edvarda Šulca (Krisha, It Comes at Night) veidotā ģimenes drāma Waves stāsta par kādas Dienvidfloridā dzīvojošas ģimenes pārdzīvojumiem, stāstu sadalot divās daļās — no dēla un meitas perspektīvas. Īpaši atzīmēšanas vērts ir filmas skaņu celiņš — tajā iekļauti tādi mākslinieki kā Kendriks Lamārs, A$AP Rocky, Eimija Vainhausa, Kanje Vests, Radiohead un daudzi citi. Bet īpašu nozīmi filmā spēlē Frenka Oušena sarakstītās kompozīcijas.

Biļetes: http://kinokults.lv/waves

 

1.03. plkst. 16.30 Do the Right Thing (1989, rež. Spaiks Lī)

Festivāls tiks noslēgts ar leģendārā režisora Spaika Lī tikpat leģendāro 1989. gada meistardarbu Do the Right Thing. Filma, kas pagājušogad svinēja 30 gadu jubileju, regulāri tiek iekļauta visu laiku izcilāko filmu sarakstos, un mūsdienās tā ne nieka nav zaudējusi no savas aktualitātes. Lī tika nominēts Oskaram par filmas scenāriju, un ASV Kinoakadēmijas atzinību ar nomināciju izpelnījās arī Denijs Aiello par darbu otrā plāna lomā. Bet filmas skaņu celiņš ar Public Enemy izpildīto Fight the Power ir iemantojis tikpat lielu slavu kā pati filma.

Biļetes: http://kinokults.lv/the-right-thing

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja