Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Festivāla 2Annas Industrijas dienās – aktuālākās tendences, diskusijas un iedvesmas stāsti

12. un 13. aprīlī festivāls 2Annas piedāvā industrijas dienu pasākumus gan kino profesionāļiem, gan jaunajiem talantiem. Kopā ar īsfilmu festivālu tīklu Short Film Conference tiks rīkots 2Annu forums: Vai varam būt zaļi? – Kino industrijas piemērs, savukārt sadarbībā ar Latvijas un Ziemeļreinas-Vestfālenes Radošās Eiropas MEDIA birojiem tiks atklātas divas Eiropas īsfilmu iniciatīvas īsfilmu popularizēšanai un izplatīšanai, informēja festivāla rīkotāji.

Festivāliem visā pasaulē arvien atbildīgāk pievēršoties dabas aizsardzības un klimata jautājumiem, arī 2Annu rīkotais forums rosinās izprast aktualitātes un tendences, kā arī festivālu atbildību ilgtspējīgu risinājumu praktizēšanā. Savus iedvesmojošos stāstus piedāvās Internationale Kurzfilmtage Winterthur industrijas sadaļas vadītāja Lote Kirhera (Lotte Kircher), Kurzfilm Festival Hamburg direktors Svens Švarcs (Sven Schwarz), kā arī Festival du nouveau Cinema pasākumu producente Aleksandrīne Dorē Pilote (Alexandrine Doré Pilote). Dienas otrajā daļā bezpeļņas organizācija A Greener Festival stundu garā lekcijā dalīsies ar konkrētu rīcību plānu, kā strādāt videi draudzīgā veidā.

Foruma turpinājumā 13. aprīlī savā pieredzē ilgtspējīgu pasākumu organizēšanā dalīsies latviešu kultūras organizāciju pārstāvji – Guna Dātava (Vides risinājuma institūts), Beka Bergere (Latvijas Jaunā teātra institūts), Daina Auziņa (Muzeji vides ilgtspējai), Gundega Turnele (Laba daba) un Kristīne Brīniņa (horeogrāfe). Pasākumu moderēs Eva Johansone.

Festivāla 2Annas Industrijas dienu programmu 12. aprīlī papildinās vēl viens pasākums sadarbībā ar Latvijas un Ziemeļreinas-Vestfālenes Radošās Eiropas MEDIA birojiem – tiks atklātas divas Eiropas īsfilmu iniciatīvas. T-Port ir MEDIA atbalstīta novatoriska bezpeļņas tiešsaistes platforma, kuras mērķis ir popularizēt jaunos talantus un atvieglot īsfilmu izplatīšanu starp profesionāļiem. Ar  platformu iepazīstinās Amos Geva, T-Port starptautiskais vadītājs. Savukārt This is Short platformu prezentēs Hilke Dēringa (Hilke Doering).

This is Short veido Eiropas īsfilmu tīkla (European Short Film Network, ESFN) dalībnieki, un tā sastāv no oriģināla satura, kā arī tiešas piekļuves četru filmu festivālu tiešsaistes piedāvājumam - Go Short (NL), Kurzfilmtage Oberhausen (DE), Vienna Shorts (AT) un Short Waves (PL). Īsfilmu portāls ir veidots kā tiešsaistes festivāls, nodrošinot simtiem filmu, konkursu, intervijas, sarunas un iespējas balsot un sniegt atsauksmes.

Visi Industrijas dienu pasākumi ir bez maksas un norisināsies angļu valodā. Dalībai forumā Vai varam būt zaļi? – Kino industrijas piemērs 12. aprīlī nepieciešams pieteikties iepriekš – līdz 9. aprīļa plkst. 16 (https://forms.gle/NDYUBXwtMUWjdKvo8), bet pārējie notikumi tiks translēti facebook.com tiešraidēs. Plašāka informācija pieejama www.2annas.lv pasākumu sadaļā.

Rīgas Starptautiskais īsfilmu festivāls 2Annas, kuru organizē Virtuālā studija Urga, ir vadošais īsfilmu festivāls Latvijā un viens no svarīgākajiem šāda veida notikumiem Baltijā, kas jau 25 gadus popularizē īsfilmas žanru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja