Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Festivālā Baltijas pērle Kirils Serebreņņikovs viesosies savas filmas pirmizrādē

Rīgas kinoteātrī Splendid Palace 21. un 22. augustā gaidāms īpašs kinofestivāla Baltijas pērle notikums – kinorežisora Kirila Serebreņņikova radošā tikšanās ar skatītājiem un filmas Čaikovska sieva pirmizrāde, informēja festivāla Baltijas pērle ģeneraldirektore Marina Ļipčenko.

Kirila Serebreņņikova jaunā filma savu triumfa gājienu sāka ar veiksmīgu startu Kannu kinofestivāla galvenajā konkursā. Kritiķi vienbalsīgi atzīmējuši, ka Čaikovska sieva ir visgrodākā un jutekliskākā kinorežisora filma. Atmosfēriska, smalki montēta, kaislību pārpilna drāma, kas piesaista skatītāju un notur emocionālā spriedzē līdz pat beigu titriem.

Šīs filmas sižeta pamatā ir stāsts par nelaimīgu laulību. Antoņina Miļukova ir neprātīgi iemīlējusies Čaikovskī, kļūst par komponista sievu, nesadzirdot "brālīgās mīlestības" nosacījuma piedāvājumu un nezinot, ka komponists dod priekšroku tuvībai ar vīriešiem. Sieviete, kas izdomājusi sev vietu pasaulē, kurā viņai līdzīgām parasti nebija nekādu grūtību izdarīt pareizo izvēli, apsēstības rezultātā piedzīvo, kā  kārotā laulība pēc sešu nedēļu savstarpējas spīdzināšanas turpinās tikai uz papīra un iztēlē. No saprotamajām skumjām pēc neiespējamās laimes rodas stāsts par patoloģisku pieķeršanos.

Vizuāli virtuozā, izsmalcināti mākslinieciski izstrādātā filma cita starpā valdzina ar izcilo Aļonas Mihailovas (Antoņina Miļukova) sniegumu, kuras mocekļa intensitāte lomā atgādina Larsa fon Trīra aktrišu veikumu. 

"Ar Odinu Baironu Čaikovska lomā filmā ienāk draudzīgi izkliedēta gaisma, ne uz ko nevērsts, konkrēts vientuļniecisks, ne miesisks šarms, savukārt Aļonas Mihailovas filigrānajā izpildījumā varones cīņa par titulu iegūst neatvairāmas un, iespējams, visaugstākās kaislības iezīmes – būt savaldzinātai ar to, kas pasaulē nepastāv. Filma ir kā sastērķelētās manšetes, ko Serebreņņikovs ik pa laikam veikli iemērc kādā mērcē. Šis ir aizkustinošs, sirreāls saskares brīdis starp sastērķelēto idée fixe un ķermeniskiem sociālajiem taukiem, tas ir filmas nervs, ko ģeniāli izseko un iztramda Vladislava Opeļjanca optiskā acs. Taču tās pamattēma ir pasaules kurlums, kas ir tikai kaitinošas mušas vadošās partijas cienīgs. Pasaules tupums, kas aizspiedis ausis, nogalina nešķirojot – uz vājprāta fona nemanāma kolīzija (ērta amatniecībai, kā jebkura krātuve), kas padara Serebreņņikova filmu par ļoti labu," raksta Veronika Hlebnikova.

"Mūsu dzīve jau ir diezgan prozaiska, tāpēc kino skaistums slēpjas apstāklī, ka tas ļauj mums ar prātu iedziļināties fantāzijās, ko arī ir izdarījis Serebreņņikovs," uzskata franču laikraksta Le Figaro kritiķis Ēriks Neihofs. 

Radošās tikšanās sākums un filmas pirmizrāde plkst. 18 21. augustā un plkst.18.30 22. augustā.

Biļetes var iegādāties Biļešu servisa tīklā.

Līdzekļus, kas tiks saņemti par dalību pasākumā, Kirils Serebreņņikovs pārskaitīs Ukrainas Bēgļu palīdzības fondam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja