Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Filmai Straume 100 000 skatītāju Latvijā un balva Losandželosā

Ginta Zilbaloža animācijas filmai Straume jauns rekords – Latvijā filmu noskatījušies jau vairāk nekā 100 000 skatītāju. Šobrīd filma ieguvusi 16 starptautiskas balvas – vakar, 22. oktobrī, tā triumfēja animācijas filmu festivālā Animation is Film Losandželosā, kur ieguva galveno žūrijas balvu (Grand Jury Prize), informēja NKC pārstāve Kristīne Matīsa

Jau gandrīz divus mēnešus (astoto nedēļu) Ginta Zilbaloža animācijas filma Straume ir Latvijas kinoteātros apmeklētāko filmu topa augšgalā. Filma kinoteātros un demonstrēšanas vietās pulcējusi jau 100 000 skatītāju, tādējādi kļūstot par vienu no populārākajām pašmāju filmām uz lielajiem ekrāniem kopš neatkarības atjaunošanas. Filmas universālais stāsts un kino valoda bez dialogiem spējusi uzrunāt visu paaudžu skatītājus.

No nākamās nedēļas sāksies Straumes izrādīšana kinoteātros citur pasaulē – 30. oktobrī gaidāma pirmizrāde Francijā, no 4. novembra filmu rādīs Islandē, 7. novembrī sekos demonstrēšana Itālijā, bet no 22. novembra filmu demonstrēs Ziemeļamerikā. Tuvāk Ziemassvētkiem tā nonāks kinorepertuārā Benelux valstīs (Beļģijā, Nīderlandē, Luksemburgā), Vācijā un Austrijā.

Filmu Straume sadarbībā ar Baltic Content Media turpina demonstrēt kinoteātros visā Latvijā. Filma ieguvusi kopumā jau 16 starptautiskus apbalvojumus kinofestivālos Francijā, Kanādā, Meksikā, Austrālijā, Ķīnā, Grieķijā, Polijā un tagad arī ASV – filma ieguva galveno žūrijas balvu (Grand Jury Prize) vienā no Ziemeļamerikas pazīstamākajiem animācijas kino notikumiem Animation is Film Losandželosā, ASV.

Straume ir nominēta Eiropas Kinoakadēmijas balvai kategorijā Labākā animācijas filma, kas šogad pēc jaunajiem balvas noteikumiem nozīmē, ka filma automātiski izvirzīta arī kategorijā Labākā Eiropas filma. Tāpat filma nominēta prestižajai Eiropas parlamenta LUX skatītāju balvai, kas ir atvērta skatītāju balsojumam visā Eiropā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja