Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Filmas Zeme, kas dzied veidotāji aicina pieteikties masu skatiem

Kino pilsētiņā Cinevilla 14. maijā tiks rekonstruēts pirmo Dziesmusvētku atklāšanas pasākums Rīgas Latviešu biedrības namā. Lai radītu vēsturiskajiem notikumiem atbilstošu atspoguļojumu, projekta Zeme, kas dzied aktieru atlases aģentūra Casting bridge aicina pieteikties brīvprātīgos dalībai masu skatos – 250 vīriešus un 200 sievietes. Pieteikties var gan individuāli, gan kolektīvi.

Kinopilsētiņā Cinevilla speciāli filmas vajadzībām uzbūvēta Rīgas Latviešu biedrības nama aula, kurā Dziesmusvētku atklāšanas koncertā pirmo reizi, neskatoties uz vietējo varu aizliegumu, publiski tika izpildīta Baumaņu Kārļa sacerētā Dievs, svētī Latviju. Interesentus, kuri vēlas piedalīties šī vēsturiskā notikuma kinematogrāfiskajā atveidojumā, aicinām līdz 30. aprīlim aizpildīt anketu: https://forms.gle/utVqyW18CkegUMKY7. Ja rodas grūtības to aizpildīt vai ir citi jautājumi par dalību, lūgums rakstīt uz e-pastu [email protected] vai zvanīt uz telefona numuru +371 29323424.

Šogad Dziesmusvētku kustība svin 150. gadskārtu, un par godu šim notikumam režisora Māra Martinsona vadībā top spēlfilma Zeme, kas dzied. Filmā ekranizēti vēsturiski notikumi 1873. gadā, kad Rīgas Latviešu biedrības vīri organizēja pirmos latviešu dziedāšanas svētkus. Lai iegūtu vairāk informācijas par filmu, aicinām apmeklēt Zeme, kas dzied oficiālo tīmekļa vietni www.zemekasdzied.lv. Ja ir vēlēšanās filmas tapšanu atbalstīt finansiāli, ikvienam ir iespēja kļūt par filmas atbalstītāju, pievienojoties Zeme, kas dzied virtuālajam kopkorim atbalsta platformā www.filmaibut.lv. Sniedzot atbalstu, ziedotāji ne tika parādīsies kā atsevišķi tēli atbalsta platformā redzamajā korī, bet katra atbalstītāja vārds tiks norādīts Zeme, kas dzied beigu titros.

Filmas tēlos iedzīvojas tādi populāri aktieri kā Vilis Daudziņš, Andris Bulis, Ainārs Ančevskis, Andris Keišs, Ģirts Ķesteris, Nauris Brikmanis, daudzsološā jaunā aktrise Marta Lovisa Jančevska, operdziedātāja Marina Rebeka, kā arī aktieri no Lietuvas, Igaunijas un Polijas. Filmas režisors ir Māris Martinsons, operators – Jānis Jurkovskis, scenāriju veidojuši režisors kopā ar Atmodas laika aktīvistu un žurnālistu Daini Īvānu. Zeme, kas dzied komponists ir Jēkabs Jančevskis, kostīmus veido Katrīna Liepa, grima māksliniece – Beata Rjabovska. Filma top studijā K Films, tās producente ir Linda Krūkle.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja