Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Japāņu kvīru pagrīdes klasika – pirmo reizi uz Rīgas kinoekrāna

No 22. līdz 24. aprīlim Rīgas kinoteātrī Kino Bize tiks demonstrēta japāņu režisora Tosio Matsumoto filma Rožu bēru parāde (1969), kurā ir jūtama franču "jaunā viļņa" ietekme un kura ir pārdefinējusi Japānas kino robežas

Neordināri kino veidošanas paņēmieni, Tokijas 60. gadu homoseksuāļu sabiedrība, asprātīgs un reizē nopietns stāsts par seksualitāti un dzimti – tā tiek raksturota Tosio Matsumoto Rožu bēru parāde/Funeral Parade of Roses. Japāņu kvīru pagrīdes klasika vairāk nekā 50 gadu pēc pirmizrādes pirmo reizi tiks izrādīta Rīgā. Tā ir revolucionāra, dekadenta un spoža filma, kas vēsta par LGBT+ kopienu Tokijā XX gadsimta 60. gados. Reibinošo komēdijas, melodrāmas un trillera apvienojumu papildina cinéma vérité stilā dokumentāli tverta Tokijas pilsētvide un cilvēki.

Filmas centrā ir transpersona Edijs, kurš strādā kādā Tokijas LGBT+ pagrīdes bārā. Tā īpašnieks ir narkotiku tirgotājs Gonda, kurš uzsācis dēku ar Ediju. Gonda sola Ediju iecelt par bāra madāmu, taču viņa dzīvesbiedre Leda, uzzinot par Gondas sānsoļiem, draud iznīcināt tā biznesu. 

Filma oriģinālvalodā ar subtitriem latviešu un angļu valodā tiks demonstrēta trijos seansos Kino Bize no 22. līdz 24. aprīlim. 22. aprīļa īpašajā seansā viesosies publiciste Santa Remere. Viņa pastāstīs par Japānas kultūrtelpu, japāņu pēckara avangarda kustību un dzimtes jautājumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin 15 gadu jubileju

Aprīlī muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin piecpadsmit gadu jubileju. Tā darbības laikā izveidots plašs un daudzveidīgs krājums, pulcēts liels apmeklētāju skaits un veidotas neskaitāmas i...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja