Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kinoteātris Splendid Palace aicina skolēnus uz digitālo kinolektoriju ciklu programmā Latvijas skolas soma

Kultūrizglītības programma Latvijas skolas soma ir lielākā valsts simtgades dāvana vairāk nekā 200 000 Latvijas bērniem un jauniešiem. Speciāli šim projektam kinoteātris Splendid Palace ir izveidojis jaunu formātu skatītāju iecienītajiem kino lektorijiem, kas notiek tiešsaistē.

"Kopā ar profesionālu ilggadēju sadarbības partneri biedrību Jest un kinematogrāfu komandu esam radījuši virtuālu, izzinošu un vizuāli baudāmu kino notikumu. Mēs piedāvājam interesantu lekciju + aizraujošu filmu!

Mūsu vieslektori, kā vienmēr, būs filmas tematikai un skatītāju vecuma grupai atbilstoši, nodrošināsim virtuālu tikšanos ar pazīstamiem filmu veidotājiem, aktieriem un jauniešiem, kuri paši piedalījušies filmu veidošanā," stāsta kinoteātra Splendid Palace vadītāja Ieva Sīpola.

Šī ir unikāla iespēja redzēt kinoteātri no neparastiem rakursiem!

Lektori vēl nekad nav uzrunājuši savu publiku no Lielās zāles balkona vai Versaļas zāles. Šī mazā Dokumentālā saruna pirms filmas būs kā aizraujošs un informatīvs ceļvedis, kas dažādu vecumu bērniem un jauniešiem palīdzēs iejusties gaidāmās filmas saturā un tēlos, atklājot arī filmas aizkulišu noslēpumus.

 

Notiks lektoriji vairākām skolēnu vecuma grupām:

Mazākajiem bērniem - virtuāla tikšanās ar iemīļotiem animācijas varoņiem Lupatiņi: Zeķīte, Lakatiņš, Cimdiņš un Spilventiņš nāks ciemos kopā ar režisoru Edmundu Jansonu. Šajā lektorija speciālizlaidumā varēs redzēt pilnīgi visas mazās mīļās filmiņas Lupatiņi vienā kolekcijā, kurā tiks iekļautas arī visjaunākās 2020. gadā pabeigtās filmas. Režisors atklās, kā viņš šos neparastos animācijas varoņus izdomāja, kā izdevās nofilmēt dzīvu kaķi kopā ar animācijas varoņiem un daudzas citas aizraujošas nianses.

 

4.–12. klašu skolēniem lektorija formātā tiek piedāvāta pasaulē godalgotā filma Mans mīļākais karš. Tā ir  dokumentālā animācijas filma, kas aizraujošs, neparasts kino žanrs un filmas stāsts būs saprotams dažāda vecuma skolēniem.  Lektorija viesi būs filmas "balss aktieri" dažāda vecuma bērni  un režisore Ilze Burkovska-Jakobsena, kura šajā filmā stāsta par savu bērnību Padomju savienībā, kad bija pionieri, dzelžaina disciplīna skolā, tukši veikali, bet pavisam tuvu Ilzes mājām atradās biedējošs militārs objekts – poligons. Tā ir filma par ne tik senu vēsturi, kad Latvija vēl nebija brīva. Lektorijā uzzināsiet ne tikai par režisores darbu, bet arī to, kā jaunajiem aktieriem gāja ar filmas balsu ieskaņošanas procesu.

 

8.–12. klašu jauniešiem tiek piedāvāts lektorijs, kura noslēgumā būs iespēja skatīties filmu Kino un mēs. Lektori būs jaunais režisors Matīss Kaža un komiķis Jānis Skutelis, kurš ir viens no šīs filmas aktieriem. Filma Kino un mēs ir par Latvijas kino vēsturi un stāsta par trīs klasikas filmu veidošanu kādreiz slavenajā Rīgas kinostudijā. Filmā ir daudz humora un arī lektorija daļā netrūks jautrības. Jānis Skutelis uzdos grūtus jautājumus režisoram gan par slavenajiem latviešu kino aktieriem, gan par filmas veidošanu. Bet galvenais - varēs uzzināt, ko nozīmē uzņemt filmu vienā kadrā.

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja