Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Latvijas studija Tasse Film sākusi darbu pie kopražojuma filmu Humorists un Sonāte uzņemšanas

Latvijas studija Tasse Film sākusi darbu pie kopražojuma filmu Humorists un Sonāte uzņemšanas, kurās sadarbosies ar studijām no Krievijas, Anglijas, Čehijas un Francijas, aģentūru LETA informēja Nacionālā kino centra vecākā referente Kristīne Matīsa.

Septembra otrajā pusē Jūrmalā sākta kopražojuma kinolentes Humorists uzņemšana, kurā iesaistās studijas Tasse Film, Metrafilms no Krievijas un Čehijas studija Sirena Film. Tā būs scenārista un žurnālista Mihaila Idova debija kinorežijā.

Filma stāsta par kāda padomju estrādes humorista Borisa Arkadjeva karjeras norietu 1984.gada vasarā - viņu nomoka nemitīgā balansēšana uz naža asmens un paškontrole, domājot, par ko drīkst un par ko nedrīkst jokot padomju sabiedrībā. No tā rodas nedrošība, kas pamazām saindē viņa attiecības ar tuvākajiem. Slava un personiskās brīvības trūkums padara Arkadjevu neiecietīgu, un viņa joki sāk līdzināties spēlei uz dzīvību un nāvi, stāsta Matīsa.

Režisors Idovs ir dzimis Latvijā, bet pusaudža gados ar ģimeni pārcēlies uz dzīvi Ņujorkā. "Man stāsts par Borisu Arkadjevu ir personisks vairākos līmeņos. Filmas darbība notiek manā dzimtajā pilsētā Jūrmalā, filmā atveidoto notikumu laiks, 1984. gads, ir tiešā veidā saistīts ar manām bērnības atmiņām par konkrēto vietu un laiku," sacīja Idovs.

Filma tiks uzņemta Jūrmalā un Rīgā, radošajā komandā Latviju pārstāv arī galvenais mākslinieks Aivars Žukovskis. Projekts šogad saņēmis arī Eiropas kopražojumu fonda Eurimages atbalstu 195 000 eiro apmērā.

Savukārt Cesvainē, Bīriņos, Kuldīgā, Sabilē un Rīgā no 5. oktobra sāks filmēt Francijas, Anglijas, Krievijas un Latvijas kopražojuma trilleri Sonāte.

Fantastikas trilleri Sonāte veido Francijas studija The Project, Futuristic Films no Anglijas, Krievijas kompānija CTB Film Company un Tasse Film. Filmas režisoram Endrjū Desmondam šī ir debija ar starptautiski atpazīstamu aktieru līdzdalību. Filmā galveno lomu atveidos Austrālijas aktrise Freja Tinglija, bet otrā plāna lomās būs redzami Simons Akbarjans, Brūss Deivisons un Rutgers Hauers. Latviju projektā pārstāv arī filmas galvenais operators Jānis Eglītis.

Filma stāsta par jaunu, talantīgu vijolnieci, kura šķetina sava tēva pagātnes notikumus, izsaucot tik baisus un tumšus spēkus, kas sniedzas pāri viņas iztēles robežām. Stāsts risina ģimenes attiecības - tēva un meitas attiecību šķērsgriezumu, ko sarežģī personību radošo ambīciju veicināta nespēja izprast vienam otru, norāda Matīsa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja