Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

No marta Tet TV+ varēs noskatīties filmu Mātes piens

Pēc rakstnieces Noras Ikstenas grāmatas ar tādu pašu nosaukumu veidoto filmu Mātes piens, kas trīs nedēļu laikā kopš izrādīšanas kinoteātros ir kļuvusi par šī gada skatītāko filmu, no 1. marta varēs redzēt izklaides platformā Tet TV+ un Tet TV.

Latvijā veidots kino vienmēr bijis iecienīts skatītāju vidū. Taču, lai tas būtu izcils, ir vairāki priekšnoteikumi, kas arī īstenojušies filmā Mātes piens. Kopprojekta veidošanā iesaistīta profesionāla komanda, filmā apskatīti arī šodien īpaši aktuāli jautājumi, atspoguļojot skatītāju šī brīža sabiedrības piedzīvoto, kas ietekmējušas vairākas paaudzes. Varoņi ar spēcīgiem raksturiem un pašpietiekamas personības, kuras, ja spēja izdzīvot tajos laikos, noteikti spēj izdzīvot un par sevi pastāvēt arī šodien. Filma ar vēsturiski nozīmīgo stāstu un fantastisko aktieru ansambli ne tikai izklaidē, bet arī izglīto – un ne tikai vēsturiskā aspektā, bet arī cilvēcībā un attiecībās.

Filma Mātes piens ir stāsts par trīs paaudžu sievietēm. Jaunā un daudzsološā padomju laika ārste Astra, kuru atveido Maija Doveika, bet jaunības epizodēs Elīna Vaska-Botere, konfliktē ar totalitāro padomju režīmu, zaudējot visu - karjeru, mīlestību pret dzīvi un pat mātes instinktu, liedzot savam bērnam mātes pienu. Viņa ir spiesta pamest zinātni un doties uz lauku ambulanci, līdzi ņemot arī savu meitu Noru, kuru atveido Rūta Kronberga, kas pazīstama kā Billes atveidotāja filmā Bille. Pieaugot, meita kļūst par viņas vienīgo atbalstu un cenšas palīdzēt mātei pārvarēt depresiju, kā arī pati mācās izdzīvot nomācošajā padomju režīmā.

Filmas režisore Ināra Kolmane, scenārija autors Arvis Kolmanis. Galvenajās lomās: Maija Doveika, Elīna Vaska-Botere, Rūta Kronberga, Indra Briķe, Inga Tropa, Juris Lisners, Ģirts Krūmiņš, Jānis Znotiņš, Zane Bierande, Elīna Vāne, Oleksi Gorbunov un citi. Operators Rolandas Leonavičius (Lietuva), mākslinieks Algirdas Garbačiauskas (Lietuva), aktieru atlases režisore Evita Bērziņa, kostīmu māksliniece Evija Džonsone, grima māksliniece Gunda Zvirbule, montāžas režisors Michal Lansky (Čehija), komponists Raimonds Tiguls, skaņu režisors Arturas Pugačiauskas (Lietuva), producenti Jānis Juhņēvičs un Marta Romanova-Jēkabsone, izpildproducente Ieva Majore, filmas patroni Ieva un Robin Hull u.c.

Filmu Mātes piens veidojusi filmu studija Deviņi, sadarbojoties ar Latvijas tehnoloģiju uzņēmumu Tet un Beļģijas kompāniju Umedi.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja