Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Uz platākā kinoekrāna Ziemeļeiropā - Leosa Karaksa mūzikls Anete ar grupas Sparks mūziku

Ceturtdien, 24. februārī, uz platākā ekrāna Ziemeļeiropā, Kino Citadele ISENSE zālē skatītājiem svinīgā gaisotnē būs iespēja apmeklēt jau otro RIGA IFF IELŪDZ seansu. Šoreiz tiks piedāvāts noskatīties franču kinorežisora Leosa Karaksa mūziklu Anete.

Darbs, kas 2021. gadā atklāja prestižo Kannu kinofestivālu un saņēma balvu par labāko režiju, ir muzikāls piedzīvojums ar ekstravagantās kulta grupas Sparks skaņdarbiem un Holivudas zvaigžņu – Ādama Draivera un Marionas Kotijāras – duetu galvenajā lomā. Pirms seansa festivāla atmosfērā palīdzēs iejusties kino publicista un festivāla pārstāvja Žulijena Nuhuma Kulibali stāstījumu ievadam.

Stāvkomēdijas “killers” Henrijs (Ādams Draivers) piepilda stadionus, cilvēkiem stāstot par to zemiskumu, savukārt Anna (Mariona Kotijāra) ar savu balsi tos atgriež pie gaismas. Abu mīlestībā dzimst meita, kuru kā lelli mētā likteņa līkloči, līdz visbeidzot tā spēj atrast savu balsi. Izcilā franču kinoveidotāja Leosa Karaksa pirmā filma angļu valodā ir tapusi pēc deviņu gadu pārtraukuma, viņa sievas nāves un globālām kultūras pārmaiņām – te "augstā" kultūra sastop "zemo", tīras jūtas aizēno tabloīdu kultūra un operas vērienīgums sastopas ar sociālo tīklu estētiku.

Filma, kuras "motors" ir grupas Sparks mūzika, nav radījusi vienprātību ne skatītāju, ne kino profesionāļu – kino kritiķe Tara Breidija min, ka "tiem, kuri vēlas piedzīvot vērienīgumu, pārsteigumus un piedzīvot tumsu, Anete šķitīs kā brīnums”. Ne velti filmas ievadā prologā Karaksa un grupas Sparks brāļu Meilu orķestrētais koris sniedz šādu instrukciju: aicinām nedziedāt, nesmieties, neplaudēt, neraudāt, nežāvāties, nebūjināt un atturēties no gāzes palaišanas!

Rīgas Starptautiskā kino festivāla īpašie RIGA IFF IELŪDZ seansi ikgadējās kino svinības izvedīs ārpus festivāla formāta – izrādot jaunāko un augstvērtīgāko mākslas kino no visas pasaules īsi pirms to nonākšanas repertuāros, papildinot tos ar festivāla komandas gatavotiem ievadiem

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja