Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Vitālija Manska filmas Gorbačovs. Paradīze nacionālā pirmizrāde notiks 26. augustā

Starptautiski pazīstamā dokumentālo filmu režisora Vitālija Manska jaunākās dokumentālās filmas Gorbačovs. Paradīze nacionālā pirmizrāde notiks 26. augustā kinoteātrī Splendid Palace. No 27. augusta filmu plānots izrādīt Rīgā, Talsos, Kuldīgā, Cēsīs, Madonā un citur, informēja filmas veidotāju pārstāve Ilze Pelnēna.

Filma Gorbačovs. Paradīze stāsta par vīru, kura izraisītās pārmaiņas mainīja pasauli. Viņš bija atklātības (glasnostj) un pārbūves (perestroika) arhitekts. Berlīnes mūra nojaucējs. Taču arī Černobiļas avārijas noklusētājs, Tbilisi un Baku protestētāju apspiedējs. Padomju impērija sabruka viņa valdīšanas laikā, un viņa paša tauta tagad viņu par to nosoda. Ar pagātnes notikumu nastu plecos vientuļais vīrs savas dienas pavada kādā tukšā Maskavas priekšpilsētas namā.

Režisors Vitālijs Manskis stāsta: "Gribētos, lai mana filma neatstātu vienaldzīgu nevienu neatkarīgi no viņa dzimšanas vietas un laika. Jo filma ir ne tik daudz par PSRS vēsturi, cik par viena cilvēka centieniem dot visiem brīvību. Un par to, kā vieni šo brīvību pieņēma, bet citi – atteicās. Baltijas valstu pilsoņiem un nepilsoņiem filma noteikti būs interesanta, jo daudzi ir personīgi iesaistīti notikumos, par kuriem runā vai par kuriem klusē pirmais un pēdējais PSRS prezidents."

Filmas Gorbačovs. Paradīze pasaules pirmizrāde notika 2020. gadā nozīmīgākajā dokumentālo filmu festivālā Eiropā IDFA, kur ieguva balvu par labāko pilnmetrāžas filmas režiju.

Filma ir tikusi atzinīgi novērtēta un izrādīta vairākos starptautiskos festivālos.

Gorbačovs. Paradīze ir studiju Vertov (Latvija) un HypermarketFilms (Čehija) kopražojums. Filmas radošajā komandā Latvijas pusi pārstāv skaņu režisors Anrijs Krenbergs, komponists Kārlis Auzāns, montāžas režisors Jevgēņijs Ribalko, kā arī režisors Vitālijs Manskis un producente Natālija Manska.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja