Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Kastrāts kuilis tiks demonstrēts Tamperes īsfilmu festivālā

No 4. līdz 8. martam Tamperes pilsētā, Somijā norisināsies 45. Starptautiskais Tamperes īsfilmu festivāls, kurā vērtēšanai starptautiskajā atlasē izvēlēta brāļu Laura un Raita Ābeles īsfilma Kastrāts kuilis, informēja filmas pārstāve Aija Lūse.

Filma ir impresionistisks stāsts par jaunu vīrieti Valteru un viņa noslēpumu, kas neļauj iegūt funkcionālu lomu vietējā mazpilsētas sabiedrībā. "Tas ir īss, uz kontrastiem balstīts stāsts par atsvešinātību, ilgām un pārdzimšanu. Filmas galvenais varonis Valters pavada savu ikdienu, dziedot vietējās baznīcas korī un pieskatot no tēva mantotās cūkas, taču tas nedara viņu mazāk vientuļu. Mierinājumu viņš meklē meitenes Aijas kompānijā, taču Valtera vīrišķības apliecinājumi ir pārāk neordināri," par īsfilmu Kastrāts kuilis stāsta autori.

Līdz šim filma Kastrāts kuilis ieguvusi žūrijas balvu Krievijas kinofestivālā Kinoshock 2014, balvu par labāko Baltijas spēlfilmu festivālā 2annas, žūrijas balvu Prague Short Film Festival 2015, kā arī tikusi nominēta Lielajam Kristapam 2014. Filma izrādīta arī Antarktikā Antarctic Short, Documentary and Animation Film Festival 2014, Igaunijā Sleepwalkers International short film festival 2014, Rīgas Starptautiskajā kino festivālā 2014 un festivālā Spektrs 2014

Filmas režisors Lauris Ābele ir ieguvis maģistra grādu kino režijā Latvijas Kultūras akadēmijā 2011. gadā, savukārt Raitis Ābele ir studējis New York Film Academy. Kastrāts kuilis ir brāļu debija aktierkino. Filmas galvenos varoņus atveido aktieri Kaspars Kārkliņš un Anete Saulīte. Filmas producenti ir Dace Siatkovska un Toms Palmens. Filmas operators ir Gatis Grīnbergs, un Kastrāts kuilis ir viņa diplomdarbs, beidzot Latvijas Kultūras akadēmiju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja