Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Arsenāla mūzikas filmu programmā būs skatāma filma Elles marimbas

Starptautiskā kino festivāla Arsenāls mūzikas filmu programmā Kino klausule būs skatāma filma Elles marimbas, portālam Diena.lv pastāstīja Arsenāla preses centra pārstāve Laura Lizuma.

Režisora Hulio Ernandesa Kordona filma Elles marimbas ir dokumentāla drāma, ko autors veltījis saviem tautiešiem, neiespējamiem sapņiem un nepiepildāmām nākotnes vīzijām, kurās ik dienas dzīvo Gvatemalas nomaļu un no lielpilsētas centra attālinātu rajonu iemītnieki. Filma ļauj ielūkoties likstām un nedienām aplipušā marimbas spēlētāja dona Alfonso nemitīgajos klejojumos Gvatemalas ielās. Ar savu dievišķo instrumentu plecos dons Alfonso lūko pēc iespējas ar savulaik par gvatemaliešu tradicionālo instrumentu atzītās marimbas spēli nopelnīt mazliet iztikai un mazliet savas paša ādas paglābšanai no nevēlamiem pilsētas ielu iekarotājiem.

Personiskam stāstam par mūziķa nedienām un liktenīgo tikšanos ar savulaik smagā metāla grupā iesaistīto Blako, kas nupat kļuvis par dievbijīgu ebreju priesteri, ir arī otrā puse - dokumentāli emocionāls vēstījums par aizmirstībai nolemtām tradīcijām, par savulaik tautai raksturīgo, bet šodien novārtā atstāto, instrumentu – marimbu, kurā reiz ieliktā dievišķā skaņa šodien spēj uzrunāt vien ausij neierastās toņkārtu kombinācijās.

Filma Elles marimbas, kas vēl nav nokļuvusi Eiropas kino festivālu apritē, gana plaši izskandināta Latīņamerikā, saņemot gan atzinīgus vārdus, gan neizpratni par filmas patieso vēstījumu.

Uz jautājumu, vai šī ir dokumentālā filma vai tomēr aktierkino, režisors H. Ernandess Kordons atbild izvairīgi, norādot vien, ka filmas tapšanā neatrast ne profesionālus aktierus, ne iepriekš smalki izstrādātu scenāriju. Ieskicētas vien galvenās līnijas, kas pašplūsmā attīstās dabīgā vidē.

Arsenāls norisināsies no 10. līdz 18. septembrim Kino Citadele un K Suns.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Noskaidroti Sansusī kaušļu pāri

Nedēļas nogalē, 26. un 27. oktobrī, Rīgas cirka arēnu ieņems Sansusī mūziķu kautiņa dalībnieki, kur notiks pirmais kautiņu zibensturnīrs, kurā gavilēs, muzicēs un performēs 16 dalībnieki, pārstā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja