Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Baltijas baleta festivāls piedāvā filmu programmu Eiropas balets kino

20. Starptautiskais Baltijas baleta festivāls piedāvā filmu programmu ciklu Eiropas balets kino. Tās ietvaros kinogalerijā K.Suns līdz 9. aprīlim tiks izrādītas filmas par deju no Norvēģijas, Anglijas, Francijas un Spānijas, informēja festivāla pārstāve Ginta Zalaka.8. aprīlī būs skatāma režisores Bedijas Finzi veidotā dokumentālā filma Vienīgi, kad es dejoju/Only When I Dance.

Filmas pamatā ir stāsts par diviem brazīliešu jauniešiem - Irlanu un Izabellu, kuri sapņo kļūt par profesionāliem baleta dejotājiem. Neskatoties uz dažādiem aizspriedumiem un iekšējām šaubām, viņi apņēmības pilni tiecas uz savu sapņu piepildījumu un iespēju tikt prom no Riodežaneiro nabadzīgajiem un vardarbīgajiem graustu rajoniem.

Savukārt 9. aprīlī būs skatāma režisora Olivjē Asajas 2007. gadā uzņemtā dokumentālā filma Eldorado. 2005. gadā horeogrāfs Anželēns Prelžokāžs dodas uz Karlheinca Štokhauzena studiju Ķelnē, kur komponists viņam atskaņo savu pēdējo muzikālo darbu Sonntags Abschiend. Mūzikas savaldzināts horeogrāfs piekrīt jau otrajai sadarbībai ar vācu komponistu, ar kuru jau 2001. gadā tapa dejas izrāde Helikopter. Sonntags Abschied ir ļoti ticīga cilvēka darbs. Šis muzikālais darbs ir sarakstīts pieciem sintezatoriem un apvieno sarežģītas skaņas, kas tiek izpildītas dažādos muzikālos ātrumos, tādā veidā izspēlējot daudzos Visuma sirdspukstus. Šī mistiskā skaņdarba daļa horeogrāfu iedvesmo idejai par "zaudēto paradīzi" - Eldorado.

Filmu programmu noslēgs režisores Arančas Agirres 2009. gadā uzņemtā dokumentālā filma Pūles un degsme/El esfuerzo y el animo. 2007. gads dejas pasaulē iezīmējās ar nepārspējamā horeogrāfa un dejotāja Morisa Bežāra nāvi. Filmā tiek stāstīts par Morisa Bežāra dejas kompāniju – Šveices baleta trupu – un tā 40 dejotājiem no visiem pieciem kontinentiem, kas pēc mākslinieciskā vadītāja nāves kļuvuši par "bāreņiem" un kuriem nākas smagi strādāt, lai baleta trupa turpinātu pastāvēt.

Visām filmām tiks nodrošināts sinhronais tulkojums latviešu valodā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja