Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Jau tradicionāli norisināsies Jāņa Baltvilka bērnu literatūras lasījumi

Pieminot latviešu bērnu literatūras klasiķa dzejnieka Jāņa Baltvilka 68. dzimšanas dienu, 24. jūlijā Rīgā notiks starptautiskie bērnu literatūras lasījumi un Jāņa Baltvilka balvas pasniegšanas ceremonija.24. jūlijā plkst. 11 Rīgā, Jaunā Rīgas teātra Mazajā zālē norisināsies starptautiskie bērnu literatūras lasījumi Ceļojošais zirneklis.

Pasākumā skanēs grāmatās vēl nepublicēti darbi bērniem. Bērnu literatūras lasījumos piedalīsies Starptautiskās Baltvilka balvas šā gada laureāti - grāmatas Būtnes bēg autors, poļu rakstnieks Mikolajs Ložiņskis un tulkotāja Ingmāra Balode, kas iepazīstinās ar vēl vienu Ložiņska pasaciņu – par zirnekli, kas pavada cilvēkus ceļojumos.

Jaunus stāstus un pasakas bērniem lasīs Māra Zālīte, Māris Rungulis un Anna Strautniece, dzejoļus – Inga Gaile, Kārlis Vērdiņš un Inese Zandere, bet Guntars Godiņš un Uldis Bērziņš ar Lēlo Tungalas un Ulfa Starka darbiem rādīs, ko lasa bērni Igaunijā un Zviedrijā.

24. jūlijā plkst. 15 Pirmajos Meža kapos tiks noturēts Jāņa Baltvilka piemiņas brīdis.

Savukārt plkst. 18 Rīgā, Teātra bāra restorānā sāksies Starptautiskās Jāņa Baltvilka balvas pasniegšanas ceremonija. Tajā piedalīsies Jaunā Rīgas teātra aktieri Andris Keišs un Sandra Zvīgule, notiks cikla Meža dziesmas pirmatskaņojums - Andra Sējāna dziesmas ar Jāņa Baltvilka dzeju.

Kā vēstīts iepriekš, Latvijas bērnu un jaunatnes literatūras padomes žūrija ir izvērtējusi no 2011. gada maija līdz 2012. gada maijam izdotās latviešu valodā tulkotās bērnu grāmatas un paziņojusi Starptautiskās Baltijas jūras reģiona Jāņa Baltvilka balvas bērnu literatūrā un grāmatu mākslā pirmos nominantus. Jāņa Baltvilka balvas starptautiskie laureāti šogad ir poļu rakstnieks Mikolajs Ložiņskis un tulkotāja Ingmāra Balode (par literāro pasaku krājumu Būtnes bēg), savukārt balvas laureāti latviešu rakstniecībā un mākslā tiks nosaukti Jāņa Baltvilka balvas pasniegšanas ceremonijā 24. jūlijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja