Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Jaunākais kinoteātros. Normunda Naumaņa skats

Jaunākās filmas Latvijas kinoteātros vērtē Normunds Naumanis. Vērtējums piecu punktu skalā.*Atcerēties visu **Sena dziesma tehnoloģiski jaunās skaņās. Man atšķirībā no kinofrīkiem nešķiet būtiski, vai no oriģināla būs vai nebūs pārrimeikota sieviete ar trim krūtīm un citi Ārnija filmas «pričindāļi», bet – kāda tam visam jēga.

Pat būdams kvēls Švarcenegera aizstājēja Kolina Farela kā maz izmantota laba dramatiskā aktiera fans, es šādu «jaunu jēgu», kas attiektos uz dzīvi, nespēju saskatīt (atšķirībā no Tumsas bruņinieka, piemēram). 100 % izklaide.Drošsirde Mačiskā Holivuda arī multeni par drošsirdīgu meiteni piegriež pēc saviem šoviniskajiem lekāliem. Rudais skuķēns tik tiešām pat vizuāli atgādina mazgadīgu fūriju, kas teju, teju soļos pāri līķiem jeb citu «drošsirdi» – Melu Gibsonu brunčos.  Ja jums šāds feminisma koncepts ir tuvs, pasaka patiks.Divas dienas Ņujorkā Kaut arī melnādainā komiķa Krisa Roka un režisores un aktrises Žilī Delpī laulāto duets ir patiešām perfekts, pati filma diezgan dramatiski (par romantisku komēdiju to mēle neceļas saukt) atgādina, ka laiks nestāv uz vietas un visi noveco straujāk, nekā paši to vēlētos. Pat kino.Sarkanās gaismas Filmas uztvere pilnībā atkarīga no tā, vai jūs ticat vai neticat paranormālām parādībām un ekstrasensorām spējām. Racionāli izprast to, kas notiek režisora Kortesa (Dzīvi aprakts) filmā, ir neiespējami. Kaut gan, protams, Roberta de Niro dēmoniskā maga Silvera ņemšanās pa ekrānu bīstami atsit «sātana advokāta» Ala Pačīno šarlatāniskos gājienus līdzīgā filmā par pārpasaulīgajiem spēkiem.*Solis augšup IV * ***Totāls flešmobs Maiami! Protams, enerģisku popdeju numuru iestudēšanā Holivudai un Brodvejai konkurentu nav. Deju akrobātikas un svaigu miesu cienītājiem šis elementārais izstrādājums par to, kādos tik veidos jaunatne «atrod savu vietu dzīvē»,  ies pie sirds. Lietderības koeficients Latvijā – nu, pamācieties taču, lielie latvju horeogrāfi, un nosperiet kaut ko priekš mūsu teātriem.

Tumsas bruņinieks atgriežas * * * *

Patosa pilni vārdi par cilvēces glābšanu, kreisi paziņojumi, socioloģiski vispārinājumi par draudošo anarhijas haosu pasaulē (Ņujorkā), bet uz ekrāna darās enerģiska pirotehniska diskotēka! Tāds ir Kristofera Nolana betmeniādes fināla šovs, kurā spiego un zog elegantā Kaķsieviete – Hetaveja, ļaundaris Beins valkā Kanibāla Lektera uzpurni un lidojošais tehnokrāts miljardieris pirmo reizi pasmaida, atgādinot, ka šis tomēr ir komikss, nevis Bībele.

Teds * * * *

Katrs vīrietis sapņo par tādu draugu – neķītru alter ego plīša lāča veidolā, kuru uz laiku var arī «izmest aiz borta», ja to dikti uzstājīgi paģēr tavas dzīves dzīvā patrtnere/-is (filmā – burvīgā Mila Kunisa). Taču tad, kad sapnis piepildās, sākas problēmas. Režisors Makfārlins risina vīriešu infantilisma sērgu asprātīgi, turklāt netipiski nostājoties simpātiskā čammas un lūzera Džona (Marks Vālbergs) pusē. Nospļauties uz panākumiem un karjeru – tas ir svaigs trends Holivudā.

Kosmopolise * * *

Stilistiski šis nav tik pārliecinošs Kronenberga opuss, kāda bija retrošikā filma Bīstamā metode, tak domu par planētas fizisko un morālo degradāciju līdz limuzīna – bruņutransportiera – mērogiem, kurus apdzīvos just nespējīgi, jauni, pārsātināti kretīni, kāds ir Roberta Petinsona spoži tēlotais finanšu manipulators, filma ilustrē pietiekami pārliecinoši. Kronenbergam ir taisnība – finanšu krīzes vaininieki ir cilvēki, kas dzīvo ārpus realitātes un groza virtuālus miljardus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja