Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Kinolektorijā “Tas, ko Tu nedrīksti nezināt IV” stāstīs par Angu Lī

Trešdien, 7. aprīlī plkst. 19, kinoteātrī Rīga kinolektorijā “Tas, ko Tu nedrīksti nezināt IV. Ar autora provi” kinokritiķe Dita Rietuma stāstīs par režisoru Angu Lī (Ang Lee), informēja Kinomuzeja pārstāve Agnese Zeltiņa. Pēc lekcijas – filma “Ieņemot Vudstoku” (2009). “Oskarotais režisors Angs Lī, būdams etniskais ķīnietis, sen izpelnījies universālā režijas kultūrhameleona zīmolu.

  Tas kā spilgta uzlīme viņu pavada jau kopš pasenās filmas “Prāts un jūtīgums” (1995) — tik britiskā Džeinas Ostinas klasiskā “dāmu romāna” ekranizējuma, kas tapa Lielbritānijā. Lī ir no Ķīnas komunistiskā režīma aizbēgušu vecāku bērns, audzis Taivānā, studējis Ņujorkā, savu karjeru veidojis ar planetāru mērogu, kur loģiski iederas arī pasaules kino vērtīgākās trofejas — Oskars par “Kuprainā kalna” režiju 2006.gadā un daudzas citas. Angu Lī ar balvām ir brangi lutinājis — arī Venēcijas kinofestivāls -  viņš vinnējis spārnoto Zelta lauvu ar filmām “Kuprainais kalns” 2005.gadā un “Iekāre. Piesardzība” 2007.gadā, triumfējot ar pāris gadu distanci, — šis fakts ir pelnījis būt ierakstāms Venēcijas festivāla “rekordu grāmatā’. Savukārt  “Ieņemot Vudstoku” bija tā filma, ar kuru Angs Lī 2009.gadā piedalījās Kannu kinofestivāla konkursa programmā — nekādu uzvaras lauru un suvenīru gan nesekoja, bet ne par suvenīriem šis stāsts.  Drīzāk par vērienīgu personību, šarmantu cilvēku ar mūžīgi noslēpumaino Češīras kaķa smaidu, unikālu parādību globalizētajā un nacionālās robežas ignorējošajā kino industrijā, ” ar Angu Lī iepazīstina D.Rietuma.Jaunais lektorija cikls “Tas, ko Tu nedrīksti nezināt IV. Ar autora provi” veltīts autorības fenomenam un tiem pasaules kino režisoriem, ap kuriem rotē visi nozīmīgākie pasaules kinofestivāli - tiem, kurus prese pielūdz un dievina ne mazāk kā “kinozvaigznes”, atgādināja A.Zeltiņa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

IEŅEMOT VUDSTOKU/ TAKING WOODSTOCK

rež. Angs Lī/ Ang Lee
Lomās: Dēmetri Mārtins, Eižens Levijs, Emīls Hiršs, Henrijs Gudmens, Imelda Stontone
ASV, 2009, 110 min

Angs Lī ir globalizācijas koncepcijas iemiesotājs kino. Taivānas izcelsmes režisors mīt Amerikā, vienlīdz ērti jūtas literāru darbu („Prāts un jūtīgums”, „Kuprainais kalns”), komiksu („Halks”), austrumu cīņas mākslas („Tīģeris un drakons”) un virkni citu avotu tulkošanā ekrāna valodā. Viņa daiļradi vieno tēmas izpēte – indivīds sabiedrībā.  

Komēdijas „Ieņemot Vudstoku” galvenais varonis Eliots palīdz saviem vecākiem saimniekot motelī netālu no vietas, kur norit leģendārais festivāls - puķu bērnu bohēmas simbols.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja