Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Kinoteātrī K.Suns notiks dāņu dokumentālā kino seansi

No 16. līdz 19. oktobrim kinoteātrī K.Suns kinomīļiem tiks piedāvāti dāņu dokumentālā kino seansi, informēja Dānijas Kultūras institūta projektu koordinatore Ilva Sinkēviča.Dāņu meistarību dokumentālā kino jomā varēs novērtēt piecās filmās, kas lauzīs skatītāja stereotipiskos priekšstatus par dokumentālā kino estētiku, tā lomu un vizuālo risinājumu.

Pirms dāņu dokumentālo filmu programmas atklāšanas 16. oktobrī plkst. 18 kinoteātrī notiks kino eksperta Viktora Freiberga ievadlekcija, bet pēc tās ap plkst. 18.30 sāksies filmas Svētdiena ellē seanss.Ja dokumentālais kino tikai bezkaislīgi fiksētu realitāti un aktuālos pasaules notikumus, tas kļūtu par monotonu žanru un ieslīgtu pašapmierinātībā. Piecu dāņu režisoru filmas, kas būs skatāmas programmā, apliecina dokumentālā kino vitalitāti un daudzveidību gan no estētiskā viedokļa, gan no tematiskā skatu punkta, stāstīja Sinkēviča.Režisora Jorena Leta 1976. gada filma Svētdiena ellē sagrauj visus mūsu priekšstatus par to, kā iespējams uzņemt vienas dienas riteņbraukšanas sacīkstes, savukārt režisora Matsa Brigera 2011. gada filma Vēstnieks ir izcils pētnieciskās žurnālistikas paraugs - tā ir filma, kas no paša režisora prasa ne tikai drosmi, bet arī aktierspēles talantu.Programmā iekļauta arī Mikaela Madsena 2009. gada filma Mantojums mūžībai, kas ir vizuāli izteiksmīgs darbs, kas sasaucas ar Stendlija Kubrika spēlfilmas 2001: Kosmiskā odiseja tēliem. Tiks demonstrēta arī režisores Evas Mulvadas 2010. gada filma Labā dzīve un režisores Brigitas Stērmoses 2009. gada filma Gribētie bērni.Pēc skatītāju pieprasījuma atkārtoti tiks izrādīta arī filma Vēstnieks, kas lielu interesi izraisīja Baltijas dokumentālo filmu foruma laikā.Visas filmas kinoteātrī K.Suns tiks demonstrētas oriģinālvalodā ar titriem angļu valodā un tulkojumu latviešu valodā austiņās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pa Latviju turpina kursēt Ziedoņa vilciens

Vilciena sastāvs, kura vagonu logus iepriekšējā gadā rotāja ziedoši ķirši, šogad ieguvis zaļumu un aicina ceļot pa Latviju, turpinot projektu Ieraugi, Sajūti, Noķer Ziedoni. Elektrovilcien...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja