Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Latviešu animācijas filma Ursus atzīta par labāko īsfilmu Ziemeļvalstīs un Baltijā

Animācijas studijā Atom Art veidotā animācijas filma Ursus, kuras autors ir mākslinieks Reinis Pētersons, ieguvusi Golden Gunnar balvu kā labākā Ziemeļvalstu un Baltijas valstu īsfilma Norvēģijas Fredrikštates animācijas filmu festivālā, informēja Nacionālā Kino centra Latvijas filmu nozares informācijas vadītāja Astra Spalvēna.

Fredrikštates Animācijas filmu festivāls ir senākais un plašākais animācijas festivāls Ziemeļvalstu reģionā. Viens no festivāla stūrakmeņiem ir Ziemeļvalstu un Baltijas animācijas īsfilmu konkurss, kurā tiek piešķirta Golden Gunnar balva. Festivāls ir viens no tiem deviņiem animācijas filmu festivāliem, kas nominē filmas prestižajai Eiropas animācijas balvai Cartoon d’Or.

Animācijas filma Ursus ieguvusi arī īpašu žūrijas atzinību starptautiskajā animācijas filmu festivālā Animated Dreams Igaunijā, kurā jau četrpadsmit gadus tiek atlasītas un demonstrētas mākslinieciski augstvērtīgas animācijas filmas no visas pasaules.

Iepriekš Ursus saņēma žūrijas specbalvu 14. Hirosimas starptautiskajā animācijas filmu festivālā Japānā un balvu par labāko debijas filmu festivālā Animafest Zagreb Horvātijā. Tāpat šī filma atzīta par labāko animācijas filmu 14.Patras starptautiskajā filmu festivālā Grieķijā un īpašu skatītāju atzinību izpelnījusies Melburnas starptautiskajā animācijas festivālā Austrālijā.

Starptautisko pirmizrādi Ursus piedzīvoja starptautiskā Klermonferānas īsfilmu festivālā Francijā.

Patlaban latviešu animācijas filma Ursus rādīšanai atlasīta vairāk nekā sešdesmit starptautiskos filmu festivālos visā pasaulē. Latvijā Ursus saņēma Lielā Kristapa 2012 balvu nominācijā Labākā debijas filma, kā arī FIPRESCI Starptautiskās Filmu kritiķu savienības balvu.

Melnbaltā ogles tehnikā zīmētā animācijas īsfilma "Ursus" ir stāsts par lāci, kurš strādā cirkā, brauc ar motociklu un, pūļa kliedzienu pavadīts, lec cauri degošam aplim. Tomēr klusībā lācis ilgojas pēc mežonīgās dabas, jo viņam šķiet, ka tur mīt viņa īstā laime. Kādu dienu viņš nolemj visu pamest un dodas uz mežu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja