Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Londonā pirmizrāde pēdējai filmai par Hariju Poteru, pasakas turpināsies virtualitātē

Ceturtdien, 7.jūlijā Londonā notiek pasaules pirmizrāde pēdējai, pēc kārtas astotajai filmai par pusauga burvi Hariju Poteru un viņa draugiem. Šī būs iespēja no Potera un kompānijas atvadīties 3D formātā, pirmo reizi “poteriādes” sāgas vēsturē. Kā raksta BBC, Londonas Trafalgarskvērā Džoannas Roulingas radīto tēlu fani pulcējas jau kopš nedēļas nogales, ar cerību kaut uz mirkli vaigā ieraudzīt filmu zvaigznes Danielu Redklifu, Emmu Vatsoni vai kādu citu no daudzgalvainā kinoļaužu pūļa.

Filmu “Harijs Poters un Nāves dāvesti: Otrā daļa” (Harry Potter and Deathly Hallows: Part II) Latvijas kinoteātros sāks demonstrēt 15.jūlijā, gluži tāpat kā lielākajā daļā Lielbritānijas un ASV kinoteātru.“Reuters” ziņo, ka iepriekšējās septiņas Harija Potera filmas studijai “Warner Bros” nopelnījušas vairāk 7,4 miljardus ASV dolāru no biļešu pārdošanas un vēl vairākus miljardus no DVD un suvenīru tirgošanas. Pati pirmā “poteriādes” filma “Harijs Poters un Filozofu akmens” (Harry Potter and the Sorcerer’s Stone) pirmizrādi piedzīvoja pirms gandrīz desmit gadiem – 2001.gada novembrī. Taču, lai arī filmu virknei nupat pienācis gals, multimiljonāre, Harija Potera “māmiņa” Džoanna K.Roulinga turpina stāstīt pasaulei par notikumiem burvju valstībā. Jau tagad iespējams reģistrēties portālā www.pottermore.com, interaktīvā vietnē, kur ne tikai publicēs jaunos materiālus par burvjiem, bet arī tā būs vienīgā vietne, kur romānus par Hariju Poteru pārdos digitālā formātā, kas būs piemērots dažādiem e-lasītājiem, to skaitā gan populārajam “Amazon Kindle”, gan arī citiem, to skaitā ar DRM aizsardzību, raksta “The Guardian”. Arī jaunākos stāstus varēs iegādāties tikai e-formātā. Savukārt pats portāls piedāvās interaktīvu ceļojumu Harija Potera pasaulē. Portāla lietotāji varēs ceļot cauri “poteriādes” pirmās grāmatas nodaļām, pēc vēlēšanās iepazīstot sīkāk katru no grāmatā aprakstītajiem notikumiem. Pirmās aktivitātes sāksies šī gada 31.jūlijā, kad ātrākie, kas reģistrējušies, varēs palīdzēt uzlabot portālu www.pottermore.com, līdz tas tiks oficiāli “palaists” šī gada oktobrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Noskaidroti Sansusī kaušļu pāri

Nedēļas nogalē, 26. un 27. oktobrī, Rīgas cirka arēnu ieņems Sansusī mūziķu kautiņa dalībnieki, kur notiks pirmais kautiņu zibensturnīrs, kurā gavilēs, muzicēs un performēs 16 dalībnieki, pārstā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja