Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Rakstnieks Juris Zvirgzdiņš nominēts Itālijas prestižākajai literārajai prēmijai Premio Strenga

Rakstnieks Juris Zvirgzdiņš nominēts Itālijas prestižākajai literārajai prēmijai Premio Strenga par grāmatu bērniem Mufa. Stāsts par Āfrikas balto degunradzēnu, ko tulkojusi Margerita Karbonaro (Margherita Carbonaro), informēja Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centra vadītāja Silvija Tretjakova.

Jura Zvirgzdiņa grāmatas nosaukums itāļu valodā ir Rinoceronte alla riscossa un to izdevusi bērnu grāmatu izdevniecība Sinnos. Pirmizdevums latviešu valodā publicēts izdevniecībā Liels un mazs 2011.gadā ar Reiņa Pētersona ilustrācijām. Itāļu izdevumam ir saglabātas mākslinieka Reiņa Pētersona ilustrācijas, mainīts ir vāka noformējums.

Premio Strega ir Itālijas prestižākā literārā prēmija, ko piešķir kopš 1947. gada. Prēmiju iedibināja rakstniece Marija Bellonči (Maria Bellonci) un Gvido Alberti (Guido Alberti), kas bija liķiera Strega uzņēmuma īpašnieks. Uzņēmuma nosaukums saistāms ar Benevento burvestību (raganu) stāstiem.

Šobrīd tiek pasniegtas arī Eiropas Premio Strega, Jauniešu Premio Strega un Bērnu Premio Strega. Bērnu prēmiju pasniedz jau 6. reizi (kopš 2016. gada) un to piešķir Itālijā publicētām grāmatām, arī tulkojumiem. Laureātu izraudzīšanā iesaistīti ap tūkstošs bērnu no 6 līdz 15 gadu vecumam no 100 skolām un bibliotēku lasītāju grupām. Ir izsludināti finālisti 3 vecuma grupās: 6+, 8+, 11+. Jura Zvirgzdiņa grāmata ir nominēta finālam kategorijā 8+, kur tā sacenšas ar oriģinālliteratūras darbu, ko sarakstījis itāļu rakstnieks Alessandro Barbaglia Scacco matto tra le stelle (Mondadori) un latviešu lasītājam pazīstamā dāņu autora Bjārne Roiters grāmatu (Bjarne Reuter, Elise e il cane di seconda mano (Iperborea), tradotto da Eva Valvo).

Balvas ieguvēji tiks nosaukti šī gada Romas grāmatu gadatirgus laikā no 4. līdz 8.decembrim. Rakstnieks Juris Zvirgzdiņš kopā ar tulkotāju Margeritu Karbonaro ir ielūgti piedalīties balvas pasniegšanas ceremonijā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja