Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Splendid Palace izrādīs čehu animācijas filmas par Kurmīti

10. martā plkst. 12 kinoteātrī Splendid Palace notiks Mammadaba rīkotais Multi rīta seanss, kurā šoreiz būs iespēja noskatīties nu jau leģendāro čehu animācijas filmu sēriju par Kurmīti.

Latvijas valsts meži sadarbībā ar kinoteātrī Splendid Palace atsāk Mammadaba Multi rītus, kas ir izglītojoši kino seansi un pasākumi par dabu bērniem, ar vienu no pasaulē pazīstamākajiem animācijas filmu varoņiem - Kurmīti. Pirms seansa skatītāji varēs aci pret aci satikties ar meža dzīvniekiem no Leļļu teātra, kā arī ar sejas apgleznotāju palīdzību iejusties kāda dzīvnieka tēlā.

Kurmīša varonis iezīmē veselu laikmetu Čehijas animācijā. Čehu mākslinieks Zdeņeks Millers ilgi nevarējis atrast nevienu dzīvnieka tēlu, kuru pirms tam savos darbos nebūtu izmantojis Volts Disnejs, līdz 1956. gadā radās Kurmītis.Šai sērijai vairāku desmitu gadu garumā sekoja daudzas citas - lai arī ko dara un ar ko sastopas mazais varonis, viņš vienmēr ir labsirdīgs, drosmīgs un ļoti zinātkārs.

Pagājušā gada novembrī 90 gadu vecumā Z. Millers aizgāja mūžībā, bet Kurmītis ar jautrajām ačtelēm, nebēdnīgajiem smiekliem un jautrajiem piedzīvojumiem  aizvien sagādā prieku skatītājiem: gan vecākiem, kam Kurmītis, iespējams, saistās ar bērnību, gan viņu bērniem, kuri ar Kurmīti varbūt satiekas pirmo reizi.

Mammadaba Multi rīti organizētie pasākumi - repertuārs un izglītojošā sadaļa ir veidoti ar mērķi ļaut bērniem pašiem pamanīt, domāt un saprast - mamma daba ir dāsna, tā ir mums apkārt, tā rūpējas par mums, un mēs tai varam atbildēt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja