Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Tiešraidē notiks lasījuma cikla Neierastā literatūra performance par mākslīgo nostalģiju

Ceturtdien, 25. februārī, tiešraidē no Kaņepes Kultūras centra notiks lasījuma cikla Neierastā literatūra cikliska performance THE VOID. Pasākumā tiks apskatīta mākslīgā nostalģija kā mijiedarbība starp dzejnieces Paulas Lūcijas lasītajiem tekstiem un multimākslinieka Kristiana Rozīša audiovizuālo materiālu, informēja pasākuma rīkotāji.

"Retrofutūrisms ir kustība radošajā mākslā, kas fokusēta uz pagājušajā ērā radītās nākotnes attēlojuma ietekmi. Balstoties futūristu drudžainajās vīzijās, kas tika pieņemtas par pašsaprotamu evolūcijas virzības sastāvdaļu dažādās cilvēces jomās, retrofutūrisms tiek pretnostatīts kā atmiņas par nākotnes pareģojumiem, kā skeptiska reakcija nepiepildītajiem sapņiem," pauž pasākuma rīkotāji.

"Retrofutūrisma kustībā iekļaujas divas tendences, tām savstarpēji mijiedarbojoties, proti, vīzija par nākotni caur pagātnes skatījumu, un pagātnes redzējums no nākotnes skatu punkta. Līdz ar fenomenu, ka iepriekš minētās tendences neattiecas uz konkrētu vai noteiktu laiku nedz nākotnē, nedz pagātnē, attiecīgās idejas ir renovētas un pielāgotas laikam tagad.

Tomēr alternatīvu un, iespējams, daudzsološāku nākotnes vīziju meklējumi liek domāt, ka gaidītā vai vēlamā nākotne nav īstenojusies. Nostalģija par laiku, kas nekad nav pienācis un par lietām, kas nekad nav notikušas."

Performancē THE VOID piedalīsies jaunākās paaudzes dzejniece Paula Lūcija Lejiņa, kas jau pāris gadus darbojas Latvijas literatūras scēnā, un jaunās paaudzes multimākslinieks Kristians Rozītis.

Paula Lūcija Lejiņa organizē un piedalās lasījumos, meistarklasēs, dzejas slamos, kā arī mākslas un literatūras performancēs. Publicējusies dažādos medijos, tostarp LRS laikrakstā konTEKSTS, LNMM Jauniešu Kluba zīnē MMJK X SAMSARA u.c. Darbojas arī jauno literātu biedrībā Karantīna.

Kristians Rozīts darbojas tādās mākslas jomās kā fotogrāfija, mūzika, tēlniecība, dizains un amatierkino. Pēdējo gadu laikā publiskotas fotosērijas Objects on Yellow, The Fascination One Has for a Milk Carton or most commonly known as Untitled #1  u.c. Kristians velta laiku fotomateriāla arhivēšanai un sadarbības projektiem.

Pasākumu tiešraidē varēs vērot no Kaņepes Kultūras centra Facebook lapas, performances sākums plkst. 19. Vairāk informācijas par pasākumu var uzzināt Kaņepes Kultūras centra mājaslapā.

Lasījumu cikls Neierastā literatūra apvieno 21. gadsimta autorus, dzejniekus, viņu tuvākos lasītājus un literatūras interesentus. Teātris un proza, gaismas izrāde un dzeja, eseja un dzīvā mūzika. Neierastā literatūra nekad nav vienāda – vienmēr mainās un attīstās par pilnīgi jaunu mākslas veidu. Piektajā sezonā uzsvars tiek likts uz jaunajiem dzejniekiem un māksliniekiem, kuri, savā starpā sadarbojoties, izaicina, pārbauda un arī paplašina valodas un mākslas robežas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja