Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Rīgas mākslas telpā notiks Sandras Strēles un Oto Holgera Ozoliņa izstādes

Izstāžu zālē Rīgas mākslas telpa no 3. februāra līdz 19. martam būs skatāmas divas izstādes – Sandras Strēles personālizstāde Nenotikušās izstādes: brikšņi un Oto Holgera Ozoliņa personālizstāde Risinājums neesošai problēmai, informēja Rīgas mākslas telpas projektu vadītāja Alise Anna Sondore.

Rīgas mākslas telpas Lielajā zālē – notiks jaunās paaudzes mākslinieces Sandras Strēles personālizstāde Nenotikušās izstādes: brikšņi, savukārt Intro zālē mākslinieka Oto Holgera Ozoliņa personālizstāde Risinājums neesošai problēmai, kuras laikā mākslinieks nojauks robežas starp darbnīcu un izstāžu telpu, uz vietas būvējot laivu.

Sandras Strēles jauno personālizstādi Nenotikušās izstādes: brikšņi veido divdesmit piecu monumentālu gleznojumu cikls. Sandra ir jaunās paaudzes māksliniece, kam lielformāts nav laimīgi sagadījusies nejaušība, bet gan stabils, atpazīstams rokraksts. Nosacīti Sandru varētu ievietot Latvijas glezniecības tradīcijām bagātākā un skatītāju mīlēta žanra – ainavas glezniecības – lauciņā. Sandra savās intervijās vairākkārt uzsvērusi, ka viņas glezniecības izpratni visprecīzāk spēj raksturot jēdzieni "stāsts, stāstniecība, serialitāte" – kur stāsts turpinās no vienas gleznu sērijas uz nākamo, kur "kaut kas" notiek aiz gleznām vai starp gleznām. "Glezniecība ir vislēnākais no visiem kino" – tā pati savu stāstniecības metodi glezniecībā ir raksturojusi pati Sandra.

Savukārt mākslinieks Oto Holgers Ozoliņš savā jaunākajā personālizstāde Risinājums neesošai problēmai, aicina skatītājus aizdomāties par attiecībām starp ikdienas pienākumiem un māksliniecisko izpausmi. Izstāde, kas izpludina robežu starp darbnīcu un izstāžu telpu, uzdod jautājumus par brīdi, kad objekts kļūst par mākslas darbu. Vai tikai tad, kad tas tiek uzlikts uz podesta zem stikla kupola, vai jau tad, kad pie sienas tiek piestiprināta pirmā skice. Izstādes laikā mākslinieks katru dienu atradīsies izstāžu zālē, būvējot laivu, tādējādi vēl vairāk akcentējot tēmu par ikdienas priekšmetu pārvēršanu mākslas darbā.

Personālizstādes Risinājums neesošai problēmai kuratore: Roberta Atraste.

Sandra Strēle dzimusi 1991. gadā. 2016. gadā absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmiju, iegūstot maģistra grādu glezniecības nodaļā, kā arī vienu semestri studentu apmaiņas programmas ietvaros pavadījusi Antverpenes Karaliskajā tēlotājmākslas akadēmijā. Sandra ir saņēmusi Borisa un Ināras Teterevu fonda vizuālās mākslas stipendiju (2012), Brederlo fon Sengbuša mākslas balvu (2014), SEB bankas stipendiju glezniecībā (2016), prestižas stipendijas no fonda The Elizabeth Greenshields Kanādā (2019, 2021), Jaunā gleznotāja balvu (2019) un PIAB balvu Starptautiskajā Barselonas laikmetīgās mākslas mesē Spānijā (2022). Sandra Strēle ir sarīkojusi vairākas personālizstādes, piedalījusies grupu izstādēs un mākslinieku rezidencēs Itālijā, Norvēģijā, Indijā, Beļģijā, Vācijā, Francijā un citur. Šobrīd māksliniece studē Latvijas Mākslas akadēmijas profesionālā doktora studiju programmā.

Ar Rīgas mākslas telpu māksliniece sadarbojas jau otro reizi – 2019. gadā lielajā zālē noritēja Strēles personālizstāde Nostaļģija.

Oto Holgers Ozoliņš (1997) absolvējis Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolu, 2022. gadā ieguvis humanitāro zinātņu bakalaura grādu Latvijas Mākslas akadēmijā, vizuāli plastiskajā mākslā, tēlniecībā. Kopš 2018. gada piedalās grupu izstādēs un 2022. gadā sarīkoja personālizstādi 400 rīti galerijā Smilga. Jaunais mākslinieks savā daiļradē ironiskā veidā runā par sabiedrībā aktuālām tēmām, izmantojot tēlniecības metodes.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja