Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Aicina pieteikties fotogrāfijas rezidencei Kairā

Līdz 31. martam Latvijas fotogrāfi un mākslinieki, kas strādā ar fotogrāfiju, aicināti pieteikties rezidencei Kairā, Ēģiptē, šā gada septembrī, informēja ISSP pārstāve Ieva Raudsepa.

Rezidence notiek starptautiskā projekta Alternative Storytelling ietvaros un ir veltīta radošai arhīvu un atrasto fotogrāfiju izmantošanai. Arvien vairāk mākslinieku izvēlas lietot citu uzņemtus attēlus, lai realizētu savas idejas. Šajā gadījumā arhīva jēdziens tiek saprasts tā visplašākajā nozīmē kā pagātnes priekšmetu kolekcija - no muzeja krājuma līdz ģimenes albumiem. Ielikt attēlus neparastā kontekstā, tos "pārfotografēt" vai pat uzdrukāt uz cita cilvēka ķermeņa - šie ir tikai daži piemēri, kā mākslinieki vizualizējuši savas idejas, lietojot svešus attēlus. Pieteikties aicināti mākslinieki, kuriem būtu interese rezidences laikā radoši pieiet arhīvu tematikai, izmantojot materiālus, kas ir pieejami Kairā.

Dalībai rezidencē tiks izvēlēts viens mākslinieks, kam tiks apmaksāts ceļš, naktsmītne un stipendija radošam darbam. Izvēlētajam māksliniekam būs iespēja divas līdz trīs nedēļas uzturēties un strādāt Kairā. Veidojot jaundarbu, rezidents varēs izmantot gan Townhouse Gallery arhīvu, gan arī citus pilsētā pieejamos resursus. Projekta noslēgumā paredzēta darbu prezentācija Rīgā un Kairā. Detalizētāka informācija par darbnīcu un pieteikšanos šeit.

Rezidenci organizē biedrība ISSP (www.issp.lv) sadarbībā ar Townhouse Gallery (www.thetownhousegallery.com) Kairā. Biedrība ISSP aktīvi darbojas jau no 2006. gada, attīstot dažādus laikmetīgās fotogrāfijas izglītības projektus Latvijā un starptautiski. Townhouse Gallery dibināta 1998. gadā, tā ir viens no pirmajiem neatkarīgajiem mākslas centriem Ēģiptē un viens no nozīmīgākajiem kultūras centriem reģionā. Projektu atbalsta Tandem Shaml programma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja