Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Aprīlī norisināsies Rīgas mazākā aktu teleizsole

Trešdien, 7. aprīlī, plkst. 20 norisināsies Rīgas mazākā aktu teleizsole jeb otrā digitālā Rīgas mazākā izsole, kas jebkuram interesentam un mākslas mīļotājam būs pieejama apmeklējumam tiešajā translācijā mājaslapā www.fonstrickavilla.lv, informēja Rīgas Mazākās galerijas programmas direktore Auguste Petre.

Spītējot pandēmijai un sekojot veiksmīgi iesāktai izsoļu sērijai 2020. gadā, arī šogad Rīgas Mazākā galerija turpina visiem interesentiem piedāvāt ekskluzīvu iespēju iegādāties laikmetīgās mākslas darbus ar teleizsoles starpniecību.

Pirmā 2021. gada Rīgas mazākā izsole būs veltīta akta tematikai un tajā piedalīsies 10 dažādu paaudžu mākslinieki, kuri savā daiļradē pievērsušies tradicionālajam aktam, kā arī apskatījuši to dažādos kontekstos – gan no seksualitātes skatupunkta, gan abstrakti, gan kā ideju par rīcību un mākslinieka atbildību. Akts mākslā saistās ar kaila ķermeņa attēlojumu, taču izsoles kontekstā konceptuāli būtiska ir spēlēšanās ar šī vārda iespējamām interpretācijām un jēdzieniskajiem salīdzinājumiem. Piemēram, no angļu valodas aizgūtais vārds act nozīmē darbību, uzdrīkstēšanos un izvēlēto mākslinieku darbus iespējams aplūkot arī šādā kontekstā.

Rīgas mazākā aktu teleizsole norisināsies tiešsaistē un izsoles gaitu papildinās vakara vadītāju saruna par aktu mākslā, kā arī muzikāli priekšnesumi un intelektuāli izklaidējošas performances. Izsoles norises laikā būs pieejams lozes solīšanas tālruņa numurs, pa kuru zvanot, solītājam jānosauc savs vārds, uzvārds un piedāvātā naudas summa par konkrēto mākslas darbu.

Mākslas teleizsolē būs iespējams iegādāties Skuja Braden, Kristiana Brektes, Krišjāņa Elvika, Ivetas Gabaliņas, Ivara Heinrihsona, Brendas Jansones, Maijas Kurševas, Sandija Ruļuka, Sabīnes Verneres un Artūra Virtmaņa darbus.

Izsoles mērķis ir veicināt laikmetīgās mākslas kolekcionēšanu un pievērst uzmanību eksperimentālu vizuālās mākslas projektu nepieciešamībai.

Izsoli vadīs Marija Linarte un Iveta Pole.

Telpas iekārtojums: Darja Meļņikova.

Izsoles vizuālais noformējums: Aleksandrs Breže.

Izsoli organizē Rīgas Mazākā galerija.

 

Pasākumu atbalsta SexyStyle un Cross Keys Gin.

Vairāk informācijas: https://www.facebook.com/events/740635789985294, kā arī Rīgas Mazākās galerijas Instagram lapā

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja