Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ar Non grata performanci tiks atklāta starptautiskā grafikas festivāla Printmaking IN izstāde Pārmaiņu priekšā

Sestdien, 10. jūnijā, plkst. 17.00 izstāžu zālē Rīgas mākslas telpa norisināsies Starptautiskā festivāla Printmaking IN Baltijas laikmetīgās izstādes Pārmaiņu priekšā atklāšana, kurā piedalīsies leģendārais, starptautiskais mākslinieku kolektīvs Non grata, informēja Rīgas pašvaldības pārstāve Kristīne Kaņepe.

Non grata ir starptautisks performanču mākslinieku kolektīvs, kurā darbojas aptuveni 40 dalībnieku – galvenokārt no Igaunijas, bet arī no Kvebekas, Somijas, Zviedrijas, Vācijas, ASV, Francijas un Čīles. Dalībnieku galvenā raksturiezīme ir viņu anonimitāte, strādājot grupā. Non grata ir uzstājušies Āzijā, Eiropā, Dienvidamerikā un Ziemeļamerikā.

Tiem, kuriem māksla sākas tur, kur beidzas mākslas pasaule, Non grata ir bijuši atbrīvotāji, kas rada fascinējošu plaisu šķietami negrozāmajā straumē, kura mūs nodod – viņi ārstē mūs no incesta. Grupas pamatnostāja ir ētiska – tas ir primitīvā, bezpersoniskā un eksperimentālā atveids. Grupas performances vadās pēc loģikas, kura paģēr izvairīties no kodiem. Estētiskos un provokatīvos izaicinājumus var vērot vietās, kurās mākslas pasaulei nav ietekmes.

Izstādes atklāšanas pasākumā starptautiskajam mākslinieku kolektīvam Non grata pievienosies meksikāņu mākslinieks Dr Kontra un Morgan Schagerberg no Zviedrijas. No Latvijas ar performanci piedalīsies māksliniece Kate Seržāne, savukārt par pasākuma audiālo baudījumu rūpēsies DJ Krii jeb Kristaps Krievs.

Kā ziņots iepriekš, no šī gada jūnija sākuma līdz augusta beigām Rīgā notiks starptautiskais grafikas festivāls Printmaking IN, kura centrālais notikums ir Baltijas laikmetīgās grafikas izstāde, kas norisināsies no 11. jūnija līdz 6. augustam izstāžu zālē Rīgas mākslas telpa.

Baltijas laikmetīgās grafikas izstādē piedalās liels skaits dažādu paaudžu Baltijas mākslinieku, kuri savā daiļradē reflektējuši par pārmaiņu tematiku – festivāla vadmotīvs šogad ir Pārmaiņu priekšā. Tā ir atsauce gan uz sabiedrībā pašlaik valdošajām sajūtām par iespējamo pasaules kārtības maiņu, gan par tām izmaiņām, kuras neizbēgami piemeklē visu un visus, matērijai pamazām sabrūkot un transformējoties citos elementos.

Latviju izstādē pārstāvēs mākslinieki Aija Bley, Elīna Elere, Marta Folkmane, Raitis Hrolovičs, Mārīte Kluša, Ernests Kļaviņš, Leonards Laganovskis, Ilze Lībiete un Jānis Murovskis, Igauniju – Peeter Allik, Jüri Arrak, Anonymous Boh, Toomas Kuusing, Leonhard Lapin, Regina-Mareta Soonsein un Taje Tross, bet Lietuvu – Vaiva Kovieraitė Trumpė, Evaldas Mikalauskis, Mikolajus Vilutis un Marta Vosylite.

Festivālu organizē Grafikas kamera un Academia Gustaviana.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja