Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Cēsīs notiks kino un fotogrāfijas vasaras skolas Dabas parādības noslēguma pasākums

No 2. līdz 9. augustam Ruckas mākslas rezidenču centrā Cēsīs norisinās pirmā apvienotā ISSP un Baltic Analog Lab kino un fotogrāfijas vasaras skola Dabas parādības, kas pievēršas dabas pasaulei un radībām mums apkārt. Svētdien, 9. augustā, Ruckas muižā un tās parkā notiks publisks vasaras skolas noslēguma pasākums, kurā tiks prezentēts nedēļas garumā paveiktais.

Apvienotās ISSP un Baltic Analog Lab kino un fotogrāfijas vasaras skolas programmu veido četras fotogrāfijas un eksperimentālā kino radošās darbnīcas, kuras papildina vieslekcijas, diskusijas un pastaigas dabā. Nedēļas garumā 25 dalībnieki – mākslinieki no desmit valstīm, tostarp Baltijas, Polijas, Lielbritānijas, Vācijas un Itālijas, iepazīst Ruckas muižas apkaimi un rada dabas parādību iedvesmotus darbus.

Eksperimentālā ekoprocesa kino darbnīcā ar latviešu mākslinieci, Baltic Analog Lab dibinātāju Ievu Balodi dalībnieki veido 16 mm filmas, izmantojot Ruckas muižas parkā atrastos augus un katrā mājsaimniecībā atrodamo C vitamīnu un sodu. Gintauta Trimaka (Gintautas Trimakas, Lietuva) vadītajā fotodarbnīcā Baltijas jūras nospiedumi fotogrāfijas tiek attīstītas mākslinieka radītajā autortehnikā, izmantojot Baltijas jūras ūdeni, kas ne tikai ļauj iegūt neparastus attēlus, bet arī piešķir darbiem zināmu simbolisku nozīmi. Vitauta Jozena (Vytautas Juozėnas, Lietuva) vadībā vasaras skolā tiek uzņemtas super8 filmas. Savukārt fotodarbnīcā Gaismas ķērāja noslēpumi un iespējas ar Kristu Melderi (Krista Mölder, Igaunija) dalībnieki rada attēlus, izvietojot gaismas slazdus muižas parkā. Vasaras skolā Cēsīs viesojas dažādi dabas pētnieki un saistīto jomu profesionāļi, pievēršoties mākslas un dabaszinātņu mijiedarbībai.

Piektdien, 7. augustā, plkst. 10.30 ikviens interesents aicināts tiešsaistes režīmā noklausīties pasaulslavenā fotogrāfa un dabas pētnieka Roberts Žao Renhuja (Robert Zhao Renhui) lekciju Dokumentējot dabu. Renhujs stāstīs par saviem mākslas projektiem Kritisko zoologu institūtā (Institute of Critical Zoologists) un par nepieciešamību pārvērtēt cilvēku attiecības ar dabu, ņemot vērā pašreizējo klimata krīzi. Saite, lai pievienotos lekcijai: https://ej.uz/robertzhao

Savukārt svētdien, 9. augustā, plkst. 16 Ruckas mākslas rezidenču centrā, Piebalgas ielā 19 cēsnieki un viesi ir aicināti klātienē pievienoties vasaras skolas noslēguma pasākumam ar pop-up izstādi, filmu skatēm, neformālām prezentācijām un performancēm, kas atklās darbnīcu rezultātus. Pasākumā piedalīsies šā gada vasaras skolas pasniedzēji, īpašie viesi un dalībnieki, un tas būs atvērts visiem fotogrāfijas, kino, vizuālās mākslas un dabas interesentiem bez maksas.

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja