Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Dažus izstādes Skuja Braden. Samsāra objektus tagad var aplūkot virtuāli

Virtuālās realitātes tehnoloģiju jaunuzņēmums Vividly digitalizējis daļu no Skuja Braden izstādes Samsāra Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā, un tagad tā ir pieejama ikvienam interneta lietotājam platformā www.vividlyapp.com/muzejiem/samsara, informēja muzeja pārstāves.

Mākslas dueta Skuja Braden – latvietes Ingūnas Skujas un amerikānietes Melisas D. Breidenas (Melissa D. Braden) – izstāde Samsāra Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā (DMDM) tā arī nav uzņēmusi nevienu apmeklētāju, jo iekārtošanas darbi tika pabeigti tieši dienu pirms ārkārtējās situācijas izsludināšanas valstī 13. martā. DMDM Lielajā zālē eksponēti vairāk nekā divsimt porcelāna priekšmeti, un starptautisku ievērību guvušais mākslinieču tandēms Skuja Braden to sauc par savu līdz šim nozīmīgāko personālizstādi. Skuja Braden izstādes vienmēr ir notikumi, bet dueta veidoto priekšmetu stils – oriģināls un ne ar ko nesalīdzināms. Viņu autortehnika maksimāli paplašina keramikas un porcelāna mākslas robežas, kā to apliecina projektā apkopotie darbi.

Izmantojot fotogrammetriju kā metodi realitātes telpiskajai modelēšanai, no izstādes Samsāra centrālās daļas Ilgas altāris (veltījums mākslinieces Ingūnas Skujas mātei Ilgai Skujai un visiem, kas pārcietuši Latvijas vēstures likteņgaitas) izvēlētas 5 skulptūras, kurām izveidoti 3D modeļi. Tā ir iespēja aplūkot darbus no visām pusēm, gūstot reālu priekšstatu par objektiem, kas atrodas izstādē.

Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja vadītāja Inese Baranovska: "Digitālās un virtuālās realitātes tehnoloģijas slēpj sevī lielu radošo un izglītojošo potenciālu kultūras un mākslas valodas paplašināšanā, īpaši šajā citādākajā laikā, kad mūsu aktīvā komunikācija ir pārcēlusies uz virtuālo telpu. Tieši muzeji var kļūt par lielisku vidutāju, kas spēj savienot jaunās tehnoloģijas ar analogo pasauli. Nākotnē tas palīdzētu artefaktiem, kas izstādīti vai glabājas muzeju krātuvēs, sasniegt daudz lielāku skatītāju auditoriju, savukārt speciālistiem saglabāt unikālās mākslas vērtības jaunā vizuālā formātā."

Uzņēmuma Vividly darbības lauks aptver pilsētplānošanu, arhitektūru, kultūras un izglītības projektu realizēšanu, izmantojot virtuālās realitātes tehnoloģijas un interaktīvus 3D risinājumus.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja