Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Diskusija Sabiedrība un kontrole. Māksla pelēkajā zonā

Ceturtdien, 31.janvārī, plkst.18.30 Laikmetīgās mākslas centra (LMC) Ofisa galerijā norisināsies diskusija Sabiedrība un kontrole. Māksla pelēkajā zonā.

Diskusijā, kas norisinās Ingas Erdmanes izstādes Atzīstos, ka kļūdījos saskaitot. Sistēmas kļūda, krimināllieta Nr. 15890013311 ietvaros, piedalīsies pati izstādes autore, žurnālists Māris Zanders, Cilvēktiesību centra direktore Anhelita Kamenska, filosofs Igors Šuvajevs un mākslas zinātniece Solvita Krese.

Mākslinieces Ingas Erdmanes darbu sērija I Agree I Have Blundered. Criminalcase No 15890013311 rosina domāt par mūsdienu sabiedrības kontroles mehānismiem, likuma varas pelēko zonu un indivīda lomu tās definēšanā, interpretēšanā, t.i., cilvēcisko faktoru. Diskusijā Sabiedrība un kontrole. Māksla pelēkajā zonā tiks meklētas atbildes uz jautājumiem, kā kontroles struktūras turpina attīstīties mūsdienās un kā tās attiecināt uz Latvijas situāciju.

Nāvessodi atcelti. Publiskas sodīšanas arī. Vai pasaulē, kurā mūsu drošības labā ik dienas nonākam drošības kameru fokusā; kur mūsu interešu labā patēriņa paradumus reģistrē atlaižu kartes, mūsu brīvības robežas ir kļuvušas plašākas? Kā nākas, ka sistēma, ko esam radījuši mūsu drošībai sāk darboties pret mums? Kā atpazīstam (paš)uzraudzīšanas veidus un kāda var būt indivīda stratēģija, lai palielinātu savu brīvības telpu?

Dzejnieks Sergejs Moreino, apcerot mākslas darba un nozieguma dabu, ir teicis: "Māksla vienmēr bakstās ap noziegumu." Ar kādiem panākumiem? - vaicāsim mēs.

Ingas Erdmanes izstāde Atzīstos, ka kļūdījos saskaitot ir mākslinieces reakcija uz piedzīvoto, kļūstot par apsūdzēto administratīvā procesā. Māksla nereti darbojas kā "pelēkā zona" – ja ne paplašinot ierastās brīvības robežas, tad vismaz izgaismojot ierobežojumus vai to radītās absurdās situācijas. Vai iespējams šo pieredzi pārnest uz citiem, ārpusmākslas laukiem, vai arī mākslas darbs paliek kā vienīgais, ko indivīds spēj iesākt – deklarēt "savu patiesību" uz citu rakstītā stāsta lappušu malām?
Izstāde „Atzīstos, ka kļūdījos saskaitot” ir apskatāma līdz 1.martam Laikmetīgās mākslas centra Ofisa galerijā, Alberta ielā 13, 7. stāvā.

Ieeja izstādē un dalība diskusijā – bez maksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja