Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Gaidot jauno valdību: Nianse par komunikācijām

Labrīt, V-Dienas lasītāji! Kamēr Valsts prezidents spriež, ko aicināt savās kamanās, maz pamanīta ir kāda interesanta nianse. Proti, laikā pirms paziņojuma par to, ka viņa valdībai ir pienākušas beigas, ministru prezidents piemeklēja jaunu labklājības ministri, piemeklēja jaunu ārlietu ministru, piemeklēja jaunu (šī vārda dažādā nozīmē) reģionālās attīstības ministru .

.. bet nesameklēja jaunu ekonomikas ministru. Atcerēsimies, ka šim amatam uz mirkli tika prezentēts Einārs Cilinskis, bet viņš acīmredzot negribēja kāpt grimstošā laivā un no tā atteicās. Rezultātā Latvija bez ekonomikas ministra ir bijusi jau kopš septembra, kad no amata aizgāja Jurijs Strods. (Starp citu, Ministru kabineta mājas lapā ir fotogrāfija, kurā joprojām ir redzami visi iepriekšējie ministri, kā arī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga; jaunajam kabinetam droši vien vajadzēs fiksi sapulcēties uz kopbildi.)

Vietas izpildītājs visu šo laiku ir bijis tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš, un te nu mēs nonākam pie minētās nianses. G. Bērziņš pārstāv tēvzemiešus, kuri ārpus apgalvojuma, ka ir paši tautiskākie no tautiskākajiem, sevi arī ir pozicionējuši pret uzņēmuma Lattelecom privatizāciju. Ministrs ir apgalvojis, ka piedāvātais tā dēvētais menedžmenta izpirkšanas modelis neatbilstot Latvijas likumiem. Šis kā nekā ir tieslietu ministrs, tātad tiesiskākais no tiesiskākajiem, un būtu jādomā, ka viņš zina, ko runā. Nelaimīte ir tikai tāda, ka ministrs nav īsti paskaidrojis, kādā ziņā piedāvājums varētu būt nelikumīgs. Un ņemot vērā to, ka nekādas likumības problēmas nav saskatījuši neviens no procesā iesaistītajiem juristiem, loģiski rodas nākamais jautājums. Kā intereses tēvzemieši šajā gadījumā aizstāv? Saglabāt Lattelecom kā valsts īpašumu -- tas nav reāli. Pirmkārt, Eiropas Savienības likumi tomēr dalībvalstis bīda liberalizācijas virzienā, un otrkārt valstij nebūtu jākonkurē ar privātuzņēmumiem. Tātad, ja Lattelecom vadības priekšlikums tiks noraidīts, uzņēmums visticamāk tiks pārdots kādam citam. Vai zviedrijas TeliaSonera? Uzņēmums nekad nav slēpis vēlmi savā īpašumā pārņemt gan Lattelecom, gan arī Latvijas Mobilo Telefonu. No konkurences viedokļa -- diez kas nav. Un kas vēl ošņā Latvijas telekomunikāciju tirgu? Tie ir operatori no lielās kaimiņvalsts. Negribu teikt, ka daļu pārdošana Krievijas interesēm a priori ir kaut kas slikts, bet interesanti, ka tieši tēvzemieši ir tie, kuri situāciju bīda tajā virzienā.

Pasteigšos atsevišķiem lasītājiem pa priekšu. Jā, es esmu Lattelecom preses tulks un uzņēmums man par to maksā. Neesmu firmas darbinieks un tāpēc izpirkšanas modelis uz mani nekādi neattiecas. Šodien blogā rakstītais ir tikai un vienīgi mans personīgais viedoklis.

Jauku visiem dienu!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja