Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Galerijā Istaba būs skatāma jauno mākslinieku grupas izstāde Nieze

No 9. līdz 28. martam galerijā Istaba būs skatāma jauno mākslinieku grupas izstāde Nieze. Izstādei darbus veidojuši deviņi jaunie vizuālās mākslas pārstāvji, kurus vienos refleksija par mentālās niezes izpausmēm, veidiem, kā tā ir skārusi viņus un kopumā par "to visapņemošo kņudinošo sajūtu", informēja galerijas pārstāvji.

Mākslinieku darbi radīti dažādos mākslas medijos, tādējādi atspoguļojot kā patreiz aktuālos mākslinieciskās izpausmes līdzekļus, tā arī iekšējās niezes cēloņus un paveidus. Iespējams, tos pašus, kuri bieži kairina mūs vai pat kļūst par mūsu kompānijas vienojošo elementu. Vienam tā izpaužas kā aizsargreakcija, citam jau gadiem mokoša alerģija, vēl kādam lokāli slimīga apsēstība vai vienkārši vēlme pakasīties kopā ar citiem. Gan jau arī tev, kas nesen ir kasījies.

Izstādes dalībnieki ir bakalaura un maģistra programmu Latvijas Mākslas akadēmijas studenti, kā arī Islandē un Beļģijā studējoši jaunie latviešu mākslinieki, kuri jau sākuši Latvijas publiku iepazīstināt ar saviem darbiem kā vizuālajā mākslā, tā arī citās kultūras sfērās. Izstādes scenogrāfija tapusi sadarbībā ar veikalu-noliktavu DEPO. Galerijā Istaba niezēs: Madarai Betherei, Krišjānim Elvikam, Annai Malickai, Lienei Rumpei, Jānim Šniederam, Rūdolfam Štameram, Kristīnei Upītei, Inesei Zalviņai, Paulai Zvanei. 

Kuratores Elīzas Elizabetes Ramzas vadībā galerijas telpa iegūs konceptuāli būtiskas pārmaiņas uz izstādes norises laiku.

Izstāde bez maksas būs skatāma līdz 28. martam. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja