Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Galerijā Carousell atklās grāmatu izstādi Bibloss

4. martā plkst. 15 galerijā Carousell atklās mākslas projekta Octopus grāmatu izstādi Bibloss. Atklāšanas pasākumā mākslinieki diskutēs par grāmatu un bibliotēkas tematiku, panākot dialoga iespēju starp māksliniekiem, viņu darbiem un apmeklētājiem.

Atbilstoši projekta koncepcijai Bibloss astoņi Octopus art projects mākslinieki – Edgars Mucenieks, Luce, Sarmīte Caune, Dace Lucia Kidd, Pēteris Taukulis, Juris Andersons, Justīne Lūce un Anda Poikāne - saņēma vienādu grāmatas sagatavi ar 20 jautājumiem par mākslu. Katrs mākslinieks nodarbojās ar šīs grāmatas pilnveidošanu un attīstību, reaģējot uz sniegtajiem jautājumiem. Gala rezultātā katra grāmata tika izveidota kā mākslinieka atbilžu un domu vizualizācija.

Ar tādiem pašiem nosacījumiem projektā tika aicināts piedalīties Raitis Vulfs, tikai grāmatas vietā veidojot video darbu. Grāmatām klāt pievienota arī Raita Vulfa dokumentācija video formātā par vairāku mākslinieku grāmatu gatavošanas procesu.

Šo grāmatu izveidošana ir izstādes centrs, ap kuru veidota tālākā projekta daļa, - papildu astoņu grāmatu un video darba publiskai apskatei galerijā Carousell tiek eksponēti arī zīmējumi, grafikas darbi, arhitektūras, modes un dzejas skices, pieaicinot vēl citus māksliniekus – Lauru Feldbergu, Jāzepu Pīgozni, Lauri Vītoliņu, Vitāliju Staņislavski, Rūtu Mežavilku, Lāsmu Pujāti, Ilzi Aniņu, Robertu Dambergu, Irinu Ošleju, mākslas grupu Samdī un citus.

Izstādes darbu eksponēšana nojauc klasisko, muzejisko prezentēšanas formu, tās vietā piedāvājot izstādes telpu kā bibliotēku ar gandrīz neierobežota daudzuma informāciju. Šāda pieeja izstādes projekta veidošanā ir neierasta un pārkāpj tradicionālos ietvarus, turklāt veicina dziļāku piesaisti mākslai. Tā rodas no intensīvas izstādē eksponēto grāmatu, skiču, zīmējumu un grafiku pētīšanas, tādējādi projekts Bibloss iegūst plurālu dinamiku un niansēm bagātu raksturu, piedāvājot unikālu perspektīvu uz mākslinieku kreatīvo procesu.

Izstādi galerijā Carousell iespējams apmeklēt līdz 31. martam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja