Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Ievas Sāras Breikšas mākslas darbu izstāde Venēcijā

No 18. līdz 29. augustam Venēcijā, mākslas galerijā Il Dictynneion būs skatāma latviešu mākslinieces Ievas Sāras Breikšas jaunāko darbu personālizstāde Tango no limits.Mākslinieces galvenais iedvesmas avots ir tango deja, kas kļuvusi par viņas dzīvesveidu, aizraujot ar tās enerģētiku, košajām krāsām un jutekliskumu.

Māksliniece savu darbu radīšanā savieno gan glezniecību, gan deju, kuru arī praktizē. Mākslinieces darbos tiek attēlots flamenko un tango, pastāstīja mākslinieces pārstāve Ligita BrodinaIeva Sāra Breikša ar glezniecību nodarbojas kopš 11 gadu vecuma, viņas pirmā gleznu izstāde Flamenko tika atklāta 2004. gada aprīlī galerijā Carousell. Māksliniece gleznošanas prasmes apguvusi Parīzes Mākslas akadēmijā Ecole Nationale Superieure des Beaux-Arts, Jaņa Rozentāla Rīgas mākslas vidusskolā. Māksliniece ieguvusi maģistra grādu kultūras menedžmentā Latvijas Kultūras akadēmijā. Ieva Sāra Breikša veidojusi vairākas personālizstādes, kā arī piedalījusies daudzās grupu izstādēs.

Itāļu mākslas vēsturnieks Siro Perin savā kritikā norāda, ka mākslinieces darbiem raksturīgi lieli kontrasti, matēriska krāsa, kas spēj parādīt gan plastisku apjomu figūrās, gan tumši gaišās attiecības. Siltie toņi saskan ar dejas jutekliskumu, seko dejotāju soļiem un žestiem, no stūra slīdošā gaisma rada asu ritmisku un kustīgu efektu. Katrs darbs ir emocijām piesātināts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja