Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Izdota grāmata par Latvijas Tautas frontes pirmsākumiem

Š.g. 28.aprīlī notika grāmatas „Brīves buramvārdus meklējot” atvēršanas svētki. Kā grāmata, tā šis pasākums ir veltījums Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas dienai.

Grāmatā „Brīves buramvārdus meklējot” ir apkopoti 1988. gada decembra Latvijas Tautas frontes (LTF) lektoru konferences oriģinālteksti un audioieraksti. Lektoru grupa tika izveidota pirms LTF dibināšanas kongresa, lai skaidrotu organizācijas izveidošanas nepieciešamību un veicinātu atbalsta grupu veidošanos.

Atklāšanas svētkos uzstājās grāmatas sastādītājs, LSDSP priekšsēdētājs Jānis Dinevičs, pirmais LTF priekšsēdētājs Dainis Īvāns un bijušais LTF valdes priekšsēdētājs Jānis Škapars. Atmiņās par LTF dibināšanas laiku dalījās tagadējā Latvijas Bankas padomes locekle Valentīna Zeile.

Tā kā šo vēsturisko materiālu var ne tikai izlasīt, bet arī noklausīties, Jānis Dinevičs uzskata, ka „grāmata būs interesanta gan vēsturniekiem, gan jauniešiem. Šī ir iespēja labāk iepazīt mūsu ceļu līdz Latvijas neatkarības atjaunošanai, iejusties autentisko liecību tapšanas apstākļos un pārliecināties par toreizējo uzskatu evolūciju līdz pat šai dienai.”

„Šī grāmata ir autentisks pierādījums tam, kādi mēs, LTF aktīvisti, bijām, ko mēs darījām un uz ko cerējām,” komentē Dainis Īvāns. „pētot grāmatā apkopotos materiālus, jaunākās paaudzes pētnieki varēs saprast, kā mēs nonācām līdz 4.maijam – saulainākajai dienai Latvijas vēsturē.”

„Brīves buramvārdus meklējot” būs nopērkama grāmatnīcās jau maija vidū.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tāda kā svilpšana

Pirms kāda laika pie manis ciemos atnāca kaimiņš, lai parunātu par sadzīviskām lietām. Sarunas nobeigumā, mazliet ieklausījies no dzīvokļa nākošajās skaņās, viņš bažīgi apvaicājās: "Kla...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja