Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Izsludina pieteikšanos Rīgas Fotogrāfijas biennāles Next 2019 portfolio skatei

Rīgas Fotogrāfijas biennāles Next 2019 rīkotāji līdz 20. martam aicina māksliniekus pieteikties biennāles portfolio skatei, kas notiks 5. aprīlī ISSP galerijas un Ziemeļvalstu Ministru padomes biroja Latvijā telpās, aģentūru LETA informēja biennāles komunikācijas vadītāja Signe Valtiņa.

Portfolio skatei var pieteikties dalībnieki no visām valstīm bez vecuma ierobežojuma, iepriekš sagatavojot un iesniedzot prezentējamu portfolio (viena līdz trīs darbu sērijas) drukātā vai elektroniskā formā.

Dalībniekam ir garantēti pieci individuāli skates seansi ar mentoriem. Viena seansa ilgums ir 20 minūtes, darba valoda - angļu. Dalībnieku skaits ir ierobežots, savukārt studentiem tiks sniegtas priekšrocības. Tiem, kuri pieteiksies līdz 1.martam, būs arī zemāka dalības maksa.

Portfolio skate ir viens no biennāles atklāšanas dienu pasākumiem. Rīgas Fotogrāfijas muzejā 4. aprīlī tiks atklāta Polijas jauno mākslinieku izstāde (Ne)dabiski ķermeņi un biennāles balvas Meklējam jauno fotogrāfijā! uzvarētājas Annijas Muižules izstāde ISSP galerijā. Tāpat galerijā 6. aprīlī notiks simpozijs (Ne)Aktīvisma manifestācijas Baltijas jaunākajā mākslā, kurā piedalīsies Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Vācijas un Polijas jaunie fotogrāfi, mākslinieki un kuratori.

Skates darbus izvērtēs un savus ieteikumus māksliniekiem sniegs foto un kinomākslas kuratore Brandta muzejā Odensē Marianne Āgere (Dānija), attēlu redaktors un foto galerijas Pavlov`s Dog īpašnieks Mihaels Bedovičs (Vācija), Kurators, Hamburgas Fotogrāfijas triennāles mākslinieciskais vadītājs un Porto biennāles kurators Kristofs Candrovičs (Polija), māksliniece, kuratore un ISSP galerijas pārstāve Evita Goze, Laikmetīgā mākslas muzeja Kiasma kuratore Sāra Haklina (Somija), Laikmetīgā mākslas centra Viļņā kuratore Virginija Januškevičūte, mākslas kuratore un kritiķe, Latvijas Laikmetīgās mākslas centra vadītāja Solvita Krese, Photoworks direktore Šoeira Mavliana (Lielbritānija), Mākslas un izglītības centa Rupert kurators Adoms Narkevičs (Lietuva), mākslas kritiķe un Rīgas Fotogrāfijas biennāles kuratore Šelda Puķīte, kurators, rakstnieks un kuratora asistents Modernās Mākslas muzejā Stoholmā Andreas Nilsons (Zviedrija), NoRoutine Books dibinātāji Vilma Samuļonīte un Gītis Skudžinsks (Lietuva), kā arī Unseen izstāžu projektu vadītāja Amēlija Šīle (Vācija).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja