Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Izstādē Neirotaciņas notiks saruna ar mākslinieku Māri Čačku un kuratori Ingu Šteimani

Svētdien, 3. aprīlī, plkst. 15.00 izstāžu zālē Rīgas mākslas telpa notiks saruna ar izstādes Neirotaciņas autoriem – mākslinieku Māri Čačku un kuratori Ingu Šteimani, informēja izstādes rīkotāji.

Kas ir "neirotaciņas" un kurp tās ved? Ko simbolizē darbu nosaukumi, kā tapušas četrdesmit lielformāta gleznas, kas skaitāmas gan kā glezniecības, gan kā grafikas piemēri? Kas slēpjas krāsu slāņos, ko saskatīt – portretējumus, veltījumus, kādas laikmeta liecības? Jautājumi var būt daudz, jo "Neirotaciņas" kņudina prātu un apmeklētāju interesi, tāpēc rīkotāji aicina izstādi apmeklēt laikā, kad sastopami tās autori – mākslinieks Māris Čačka un kuratore Inga Šteimane. Dalību pasākumā iespējams pieteikt rakstot uz e-pastu: [email protected]. Ieejas cena pasākumam – izstādes apmeklējuma biļete.

Jau ziņots, ka no 18. februāra līdz 7. aprīlim Rīgas mākslas telpā skatāma glezniecības un grafikas darbu izstāde Neirotaciņas, tās autors – mākslinieks un Daugavpils Marka Rotko mākslas centra vadītājs Māris Čačka. Līdz šim vērienīgākā autora personālizstāde ir stāsts par mūsu uztverē pastāvīgi plūstošo informācijas un tēlu upi nemitīgi pārtrauktu domu, darbību un vilinājumu pasaulē.

Māris Čačka ir dzimis 1976. gadā Varakļānos. Ieguvis Mākslas maģistra grādu (2011) un pedagoģijas zinātņu doktora grādu (2009) Daugavpils Universitātē. Kopš 2020. gada – Daugavpils Marka Rotko mākslas centra vadītājs, pirms tam programmu direktors (2013-2020). Daugavpils Universitātes Mākslu katedras vadītājs (2006-2010) un programmas Datordizains direktors (2004-2012). Vada Mākslu pedagogu apvienību (SIVIA) Daugavpilī. Ir Grafikas kameras biedrs. Savus darbus izstāda kopš 1997. gada Latvijā, Baltkrievijā, Lietuvā, Itālijā, Zviedrijā, Vācijā, Ukrainā un Polijā. Sarīkojis vairāk nekā desmit personālizstādes, tostarp Nenoteiktie, noteiktie un pateiktie Latgales kultūrvēstures muzejā Rēzeknē (2016), Noteiktie un nenoteiktie dialogi Mākslas stacijā Dubulti (2018), Klātienes dialogi Daugavpils novadpētniecības un mākslas muzejā (2021). Brīvajā laikā Māris Čačka ir kaislīgs dārznieks, kura dārzā aug ļoti daudz puķu un ēdamu lietu.

Inga Šteimane ir mākslas kritiķe un kuratore, Mākslas stacijas Dubulti izveidotāja (2015) un vadītāja. Starptautiskās Venēcijas mākslas biennāles Latvijas paviljona kuratore (2017).
 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja