Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Jauno gleznotāju darbu izstāde Divtūkstoš divpadsmitais Kalnciema kvartālā

Līdz 2012. gada 14.janvārim Rīgā, Kalnciema kvartāla galerijā apskatāma Latvijas jaunās paaudzes spilgtāko gleznotāju, Latvijas mākslas akadēmijas 2012.gada gleznošanas nodaļas maģistratūras absolventu jaunāko darbu izstāde.

Izstādes idejas autore un kuratore ir viena no izstādes māksliniecēm – Adriāna Vīgnere -, kura šo izstādi savā ziņā raksturo kā turpinājumu Londonas 12 star galerijā novembrī apskatāmajai izstādei Graduation, kurā bija apskatāmi LMA absolventu darbi.

Šīs izstādes idejas pamatā ir nu jau aizgājušais gads – Divtūkstoš divpadsmitais, kas raksturojams kā ļoti nozīmīgs gads gan no pasaulīgā viedokļa, solot būtiskus pavērsienus pasaules ritējumā, gan dziļi personiski – katram no astoņiem izstādē esošo darbu māksliniekiem.

Jaunie gleznotāji Adriāna Vīgnere, Zane Veldre, Ieva Bondare, Elīna Alka, Ieva Miezīte, Ilze Ontužāne, Santa Skujiņa un Māris Upzars 2012.gadā ir pabeiguši studijas Latvijas mākslas akadēmijā un uzsākuši profesionālas mākslinieku gaitas, turpinot katrs savu individuālo mākslinieciskā brieduma ceļu. Tādējādi izstāde ir šī nozīmīgā gada, pagrieziena punkta un robežšķirtnes retrospekcija, kurā ekspozi  cionētajos darbos transformējusies mākslinieku 2012.gadā iekrātā pieredze, izjūtas un notikumi.

Izstāde apskatāma Kalnciema kvartāla galerijā (Rīga, Kalnciema ielā 35) līdz 14. janvārim no otrdienas līdz sestdienai plkst.12-22; svētdienās un pirmdienās slēgts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūžībā devies mākslinieks Raimonds Gabaliņš

Mūžībā aizgājis tēlnieks, gleznotājs, pedagogs Raimonds Gabaliņš (07.05.1949.- 02.05.2024.). Atvadīšanās no mākslinieka notiks 2024. gada 11. maijā plkst. 13.00, Limbiķu kapos, Grobiņas pagast...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja