Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

K. K. fon Stricka villā norisināsies pirmais Rīgas Mazākais mākslas un sporta festivāls

No 31. jūlija līdz 2. augustam K. K. fon Stricka villas teritorijā norisināsies pirmais Rīgas Mazākais mākslas un sporta festivāls – unikāls un multikulturāls notikums, kurš trīs dienu garumā apmeklētājiem piedāvās jaunatklāt vizuālās mākslas un sportisko aktivitāšu potenciālo mijiedarbi, informēja festivāla rīkotāji.

Festivāla centrālais izpētes objekts ir vācbaltu arhitekta Kārļa Johana Felsko 1889. gadā būvētā villa un tai piederošais dārzs. Karla Kristofa fon Stricka savrupnams līdz pat mūsdienām saglabājies kā viena no Rīgas centra neorenesanses arhitektūras pērlēm, caur kurā īstenoto bagātīgo notikumu programmu sabiedrība tiek pastarpināti aicināta pievērst uzmanību nozīmīga kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanai, un tā savienībai ar laikmetīgās kultūras procesiem. Laika gaitā fon Stricka villa kļuvusi ne vien par pasākumu norises vietu, bet gan par iedvesmas avotu, tēmu mākslinieciskām izpausmēm un alternatīvu rezidenci radošiem cilvēkiem.

Rīgas Mazākā mākslas un sporta festivāla programma ļaus apmeklētājiem iegūt daudzdimensionālu vizuālās mākslas pieredzi, par kuras teju neatņemamu sastāvdaļu kļuvusi sportiska izlādēšanās. 31. jūlija vakarā par to savā performancē reflektēs māksliniece Vika Eksta, savukārt visu trīs festivāla dienu garumā tas būs manāms Darjas Meļņikovas un Uģa Albiņa speciāli villas dārzam radītajos mākslas darbos. Vienlaikus K. K. fon Stricka villas iekštelpās būs skatāma īpaša un smalka Maijas Tabakas darbu izlase no vairākām privātkolekcijām, kā arī Rīgas Mazākajā galerijā tiks atklāta šīs sezonas trešā izstāde – Monikas Pormales ekspozīcija VS*, kas būs skatāma līdz pat 14. septembrim. Festivāla noslēgumā 2. augustā Stricka villas dārzā norisināsies Brīvmākslinieku badmintona dubultspēļu turnīrs, kurā par Aleksandra Brežes veidotu kausu sacentīsies Kristians Brekte, Krista un Reinis Dzudzilo, Krišjānis Elviks, Indriķis un Sabīne Ģelži, Sabīne Vernere un citi.

Ar plašāku festivāla programmu var iepazīties Rīgas Mazākās galerijas Facebook lapā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja