Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Kalnciema kvartālā atklās Ulda Janča fotoizstādi Skūpsti

27. aprīlī Kalnciema kvartālā tiks atklāta Ulda Janča fotoizstāde Skūpsti. Tā būs apskatāma Izstāžu mājā no 27. aprīļa līdz 27. maijam, vēsta Kalnciema kvartāla pārstāve Una Meiberga."Dzīves dziļākais skaistums ir mīlestība. Un, atrodot mīlestību, tu atradīsi arī visu pārējo," tā vēstī kinooperatora Ulda Janča fotoizstāde Skūpsti.

Vairāk nekā divdesmit melnbaltās, dokumentālā stilistikā uzņemtās fotogrāfijās būs redzami Skūpsti Buenosairesā, Havannā, Santjago, Porto, Parīzē, Venēcijā, Berlīnē, Kišiņevā un Pēterburgā. Uldis Jancis bieži ceļo, un tas ir veids, kā viņam izdodas iepazīt un dažkārt arī izprast pasauli. Fotogrāfija viņā nostiprina tās sajūtas un cilvēkus, ar ko ceļā saticies. "Valsts vai pilsētas sajūtu vispirms rada cilvēki, viņu noskaņojums, domas, ikdiena. Mani interesē mirklis, jo starp pagātni un nākotni ir tikai mirklis, ko sauc par tagadni," stāsta Jancis. "Tāpēc es dokumentālā foto stilā pārsvarā fotografēju cilvēkus uz ielām, sabiedriskajā transportā, bāros. Tā arī radās dažādas foto sērijas. Šī sērija ir par skūpstiem, kas fotografēti vairākās man un noteikti arī daudziem citiem nozīmīgās valstīs," norāda izstādes autors.Skūpsti ir autora ceturtais individuālais solis fotomākslā – Rīgā, Jelgavā un Helsinkos ir notikušas viņa personālizstādes Indijas krāsas, Berlīnes skices un Latvijas zeme un debesis. Tāpat viņš piedalījies vairākās grupu izstādēs, no kurām pēdējā Packshot tika izrādīta pērn Rīgas mākslas telpā.Uldis Jancis ir kinooperators trīsdesmit trīs mākslas un dokumentālajām filmām, par kurām ir saņēmis arī vairākas nacionāla un starptautiska mēroga godalgas. Pēdējos gados viņš bieži strādā ar režisori Lailu Pakalniņu - kopā radīti tādi darbi kā Pa Rubika ceļu un 33 zvēri Ziemassvētku vecītim. Viens no Ulda Janča jaunākajiem un spilgtākajiem darbiem ir dokumentālā filma Kā tev klājas, Rūdolf Ming?, Jancis bija nominēts Lielajam Kristapam 2012 kategorijā Labākais spēlfilmu operators par filmu Mona.

Ulda Janča fotoizstāde Skūpsti tiks atklāta 27. aprīlī plkst. 19 Kalnciema kvartāla Izstāžu zālē, Kalnciema ielā 35. Plašāka informācija pieejama Kalnciema kvartāla mājas lapā www.kalnciemaiela.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja