Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Konkursā Jaunais kurators! balvu ieguvusi Tīna Pētersone

Rīgas Fotogrāfijas biennāles – NEXT 2021 un Latvijas Mākslas akadēmijas konkursa Jaunais kurators! balvu ieguvusi Tīna Pētersone ar izstādes idejas pieteikumu Lai iemīlētos, klikšķiniet šeit, informēja LMA pārstāvji.

Konkursa uzvarētājas Tīnas Pētersones kūrētā izstāde būs redzama Latvijas Mākslas akadēmijas eksperimentālajā izstāžu telpā Pilot  (Vāgnera ielā 3, Rīga) Rīgas Fotogrāfijas biennāles – NEXT 2021 programmas ietvaros. Izstādes atklāšana notiks 2021. gada aprīlī.

Ar konkursa Jaunais kurators! palīdzību jaunajiem kuratoriem Latvijā tiek dota iespēja mainīt ierasto izstāžu veidošanas politiku. Ar šīs platformas palīdzību lokālais kļūst par globālo, piedāvājot starptautiskai mākslas videi projektus, kas būs nozīmīgi jaunpienācēji aktuālo naratīvu stāstījumā. Tāpat ar konkursa starpniecību tiek aktualizēta diskusija – cik liela nozīme mūsdienu mākslas un kultūras procesos ir kuratoram kā radošai personībai un mediatoram, lai veidotu veiksmīgāku dialoga mehānismu ar sabiedrību.

Balva Jaunais kurators! Latvijā tiek pasniegta pirmo reizi. Sadarbojoties Latvijas Mākslas akadēmijai un Rīgas Fotogrāfijas biennālei balvu plānots pasniegt biennāles NEXT programmās arī nākotnē, radot jaunu lokālās mākslas ekosistēmas platformu, kurā jaunie kuratori aicināti izaicināt sevi, piedāvājot savu skatījumu uz šodien aktuālo attēla kultūrā.

Balvu piešķīra starptautiska žūrija – kurators, mākslinieks, kritiķis un PUBLICS mākslinieciskais vadītājs Pols O’Nīls (Paul O'Neill, IE), kurators un kritiķis Andris Brinkmanis (LV/IT), mākslas zinātniece Antra Priede (LV), kuratore un mākslas zinātniece Maija Rudovska (LV) un Rīgas Fotogrāfijas biennāles programmas vadītāja Inga Brūvere (LV).

Tīnas Pētersones pieteiktais projekts pēta dzimuma performanci interneta iepazīšanās aplikācijās. Kuratores aicinājums radīt jaunu darbu sēriju māksliniekiem, sakņojas pētnieciskajā interesē par postmodernās romantikas konceptu, interneta mediētām attiecībām un dzimum-specifisku uzvedību.

"Tīnas Pētersones kuratoriālais priekšlikums šķita interesants dēļ izvēlētās tēmas, kas aplūko mūsdienu romantisko attiecību modeļus, kur dominē atsvešinātība un nepastāvīgums. Tas attiecīgi rezonē ar šā brīža globālo kultūras kontekstu. Izvēlētie mākslinieki, ar kuriem autore strādās pie projekta, lieliski atspoguļo šo tematiku un Tīnas pieteikumā ieskicē risinājumus, kas ir saistoši gan telpiski, gan saturiski,"  izstādi Lai iemīlētos, klikšķiniet šeit pieteikumu raksturo žūrija.

Rīgas Fotogrāfijas biennāle (RFB) ir starptautisks laikmetīgās mākslas notikums, kas fokusējas uz vizuālās kultūras analīzi un māksliniecisku reprezentāciju. Fotogrāfija biennāles nosaukumā tiek izmantota kā apvienojošs jēdziens ļoti dažādām attēla veidošanas mākslinieciskajām praksēm, kas 21. gadsimtā turpina transformēt laikmetīgās mākslas valodu. Jau ierasti RFB starpgados jeb NEXT programmā galvenokārt uzmanība tiek pievērsta Baltijas, Ziemeļvalstu un citu Eiropas valstu jaunajiem māksliniekiem, kas vēl ir savas radošās karjeras sākumā. Iepazīstinot ar jauniem, perspektīviem autoriem, starpgada programma nodrošina redzamību un platformu, lai mākslinieki varētu pieteikt sevi plašākā kontekstā. 2021. gada pavasarī notiks trešais NEXT festivāls.

Latvijas Mākslas akadēmija (LMA) dibināta 1919. gadā, laikā, kad veidojās Latvijas Republika, un ir vadošā mākslas augstskola Latvijā jau 101 gadu. Iemiesojot radošuma un brīvības garu, LMA spējusi pastāvēt par savu neatkarību un mērķtiecīgi attīstīties – tā kļuvusi par reģionālā un Eiropas mērogā nozīmīgu mākslas institūciju, kuras mērķis ir nodrošināt kvalitatīvu un konkurētspējīgu augstāko izglītību un vispusīgi attīstīt mākslu, dizainu un zinātni, tādējādi nodrošinot jaunrades un zinātniskās pētniecības vienotību un studiju nepārtrauktību.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja