Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Kuldīgā atklās ISSP Starptautiskās meistarklases fotogrāfiju izstādi

Sestdien, 19. martā, plkst. 19 Kuldīgas Galvenās bibliotēkas Mākslas namā atklās pirmās ISSP Starptautiskās meistarklases rezultātu izstādi, kurā piedalās 22 fotogrāfi no 12 pasaules valstīm. Izstāde būs aplūkojama līdz 14. aprīlim, informēja ISSP pārstāve Liāna Ivete Beņķe.

Gada garumā ISSP Starptautiskās meistarklases ietvaros 22 fotogrāfi no dažādām pasaules valstīm strādājuši pie daudzveidīgiem ilgtermiņa projektiem mākslas un dokumentālajā fotogrāfijā. Pazīstamu pasniedzēju vadībā, tiekoties meistarklases sesijās gan Kuldīgā, gan Bragā, Portugālē, fotogrāfi veidoja sērijas, instalācijas un video darbus, kas būs redzami izstādē.

Izstādītie darbi pārstāv gan fotožurnalistiku, gan dokumentālo un konceptuālo fotogrāfiju, sniedzot daudzpusīgu ieskatu jaunās autoru paaudzes darbībā. Katrs fotogrāfs pētījis sev interesējošu parādību vai tēmu – vai tās būu svētvietas Tuvajos austrumos, balto afrikandu kultūra Dienvidāfrikā, jaunsargu kustība Latvijā, vai sarežģītas attiecības ar māti, izmantojot ģimenes arhīva materiālus.

ISSP Meistarklase katru gadu piedāvā divas paralēlas tematiskās plūsmas. Šī gada pirmās plūsmas Labirinti: pētot fotogrāfijas ceļus studenti caur darbiem pētija un interpretēja labirintu kā konceptu mākslas un dokumentālajā fotogrāfijā. To vadīja Ārons Šūmans (Lielbritānija) - pazīstams kurators, fotogrāfs, žurnālists, lektors un interneta žurnāla SeeSaw Magazine dibinātājs. Otrās meistarklases plūsmas Pārkāpjot fotožurnalistikas robežas studenti strādāja pie personiskiem dokumentāliem projektiem. Darbnīcu vadīja pazīstamais fotožurnalists, daudzkārtējs World Press Photo un citu balvu laureāts Jurijs Kozirevs (Krievija) un fotožurnālistikas redaktors Andrejs Poļikanovs (Krievija).

Sestdien, 19. martā plkst.19 visi interesanti ir aicināti uz rezultātu prezentāciju un izstādes atklāšanu Kuldīgas Galvenās bibliotēkas Mākslas namā, 1905. gada ielā 6. Izstādi Kuldīgā varēs aplūkot līdz 14. aprīlim. Mākslas nama darba laiki: trešdienās, piektdienās un sestdienās no plkst. 10 līdz 16, ceturtdienās no plkst. 12 līdz 18, un svētdienās no plkst. 12 līdz 15.

ISSP Starptautiskās meistarklases rezultātu īpaša atlase būs redzama arī Rīgas Fotomēneša ietvaros šī gada maijā.

Plašāka informācija par meistarklasi šeit.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja