Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kuldīgā atklās vērienīgu tēlniecības un vides objektu izstādi

No 17. jūlija līdz 27. septembrim Kuldīgā būs apskatāma izstāde Tēlniecība. Objekts., kuras laikā mākslas darbus varēs aplūkot gan pilsētvidē, gan iekštelpās – Kuldīgas Mākslas namā un Kuldīgas Mākslinieku rezidences galerijā. Aptverot visplašāko tēlniecības tehniku un materiālu klāstu, Tēlniecība. Objekts. aicinās meklēt līdzīgo un atšķirīgo gan labi pazīstamu mākslinieku, gan Latvijas Mākslas akadēmijas absolventu radītajos objektos, atklāja izstādes rīkotāji.

Izstāde Tēlniecība. Objekts. atraktīvā veidā, padarot Kuldīgas pilsētvidi par izstāžu telpu paplašinājumu, ļaus skatītājiem apjaust tēlniecības un vides objektu teju neierobežotās iespējas izvēlēto materiālu un motīvu aspektā – no monolītas lielizmēra akmens tēlniecības līdz sīkplastikai, no tērauda līdz stiklam, no ikdienišķiem priekšmetiem līdz pretrunīgiem tēliem. Vienkopus aplūkojami būs dažādu paaudžu Latvijas mākslinieku darbi, kas tapuši no pagājušā gadsimta septiņdesmitajiem gadiem, līdz pavisam jauniem – Kuldīgā pirmizrādītiem – objektiem. 

Jau iepriekšējās sezonās Kuldīgas Mākslinieku rezidences galerija uzsākusi didaktiska rakstura izstāžu sēriju, kurā pilsētas iedzīvotājiem un viesiem piedāvā aplūkot visplašāko mākslas spektru, ietverot gan tradicionālus medijus, kā glezniecība, tēlniecība, fotogrāfija un grafika, gan arī starpdisciplinārus projektus, performanci, video mākslu un instalācijas. Katras izstādes mērķis ir plašai auditorijai parādīt mākslas tehniku, materiālu un formu dažādību, kā arī laikmeta ienestās izmaiņas, kas paplašina tradicionālo mākslas valodu.

Kuldīgas Mākslinieku rezidences galerija Kuldīgā, Pils ielā 2, apmeklētājiem atvērta katru nedēļu no ceturtdienas līdz svētdienai plkst. 12–18. Ieeja galerijā bez maksas.

Kuldīgas Mākslas nams Kuldīgā, 1905. gada ielā 6, apmeklētājiem atvērts katru nedēļu no trešdienas līdz sestdienai plkst. 10–18 un svētdienās plkst. 10–16. Ieeja bez maksas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja